ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Οι μαθητικές κινητοποιήσεις είναι ότι πιο υγιές αυτή την περίοδο!




Η Τ.Ε. Ιωαννίνων του ΚΚΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές πανελλαδικά, τους μαθητές του Νομού που όλες αυτές τις μέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα τους. 


Δεν υπάρχει τίποτα πιο αυτονόητο και φυσιολογικό από αυτό που ζητάνε οι μαθητές, δηλαδή να αραιώσουν οι σχολικές αίθουσες, να βρεθούν νέες σχολικές αίθουσες, να γίνει διορισμός εκπαιδευτικών για να καλυφθούν κενά, να γίνουν νέοι διορισμοί  εργαζομένων στην καθαριότητα για τα σχολεία. Στηρίζουμε αυτά τα δίκαια αιτήματα τους! Οι μαθητές έχουν δίκιο και δηλώνουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους!


Οι εργαζόμενοι γονείς, εκπαιδευτικοί, συνολικά ο λαός, έχουμε αρκετή πείρα για να μπορέσουν η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές να μας βάλει απέναντι στους αγώνες των παιδιών μας! Από την αγωνία τους να μείνει στην αφάνεια η επικίνδυνη πολιτική τους, προσπαθούν να επικεντρώνονται σε μεμονωμένα περιστατικά ζημιών, έχουν το θράσος να κατηγορούν τις καταλήψεις ως «υγειονομικές βόμβες», ψάχνουν να βρουν τους «υποκινητές», αξιοποιούν το μαστίγιο της τιμωρίας, με απουσίες, με ακύρωση εκδρομών, με μαθήματα το Σάββατο. 


Γνωρίζουμε πολύ καλύτερα ποιες είναι οι λεγόμενες «υγειονομικές βόμβες» γιατί σε αυτές δουλεύουμε! Είναι τα εργοστάσια και τα λεωφορεία που μας πηγαινοφέρνουν στη δουλειά, τα αστικά που κυκλοφορούμε και δεν απολυμαίνονται. Είναι τα νοσοκομεία που δουλεύουμε, που δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε της τυπικής καραντίντας, ούτε να αρρωστήσουμε από οτιδήποτε  άλλο, αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό.


Οι «υποκινητές» των καταλήψεων είναι ίδιοι που υποκινούν όλο τα λαό να ψιθυρίζει «δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση», «κάτι πρέπει να γίνει». Και είναι η πολιτική που ονομάζει την υγεία και τη ζωή μας «κόστος» και τα λειψά ως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας μας, τα υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο «όφελος»!


«Κακή διαγωγή» και τιμωρία αξίζουν μόνο η κυβέρνηση, η Υπουργός Παιδείας Κεραμέως, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου! Αυτοί επέτρεψαν ο νομός και η χώρα να είναι σπαρμένη από «υγειονομικές βόμβες» έτοιμες να εκραγούν από μέρα σε μέρα. Αυτοί έχουν κάνει «κατάληψη» στο δικαίωμα μας στην υγεία και τη ζωή μας, αντί να το αφήσουν ανοιχτό για όλο το λαό! 


Οι κυβερνήσεις όποιο χρώμα κι αν έχουν, πάντα μα πάντα, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κόψουν τα φτερά κάθε νέας γενιάς, να την απομακρύνουν από αγώνες και διεκδικήσεις. Άλλοι με απουσίες και ακύρωση εκδρομών, άλλοι με μαθητοδικεία, με ΜΑΤ και καταστολή, με μηχανισμούς έξω από τα σχολεία έχουν τον ίδιο στόχο, να φτιάξουν νέους ανθρώπους με σκυμμένο το κεφάλι, να δέχονται παθητικά την πολιτική τους  και να λένε και ευχαριστώ. 


Εμείς τη νέα γενιά τη θέλουμε μαχητική, να έχει όνειρα και να τα παλεύει, να έχει απαιτήσεις και να αγωνίζεται για αυτές. Θέλουμε μια γενιά που να ζήσει καλύτερα από τις προηγούμενες! Και στο ΚΚΕ ξέρουμε, ότι ο μόνος τρόπος είναι ο δρόμος του αγώνα, της διεκδίκησης, της αποφασιστικής σύγκρουσης με αυτό το σύστημα που δε μας αφήνει να ανασάνουμε! 


Η Τ.Ε. Ιωαννίνων καλούμε όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, το γιαννιώτικο λαό, να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών με όλους τους δυνατούς τρόπους! Να μην επιτρέψουμε να τρομοκρατούν και να φοβίζουν τα παιδιά μας! Να στηρίξουμε τους αγώνες αυτούς και να τους συνδέσουμε με τους δικούς μας αγώνες στους χώρους δουλειάς, στα νοσοκομεία, στις γειτονιές! 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]