Ιωάννινα:Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας .... Προβληματισμός για το πλήθος επισκεπτών στα Ζαγοροχώρια[βίντεο]

 




Με το νομό Ιωαννίνων να βρίσκεται στο επίπεδο επιτήρησης 3 από απόψε  "ξύπνησαν" μνήμες από την καραντίνα της Ανοιξης , με την πόλη των Ιωαννίνων  να θυμίζει πόλη "φάντασμα" αφού η απαγόρευση της κυκλοφορία από τις 00.30 έως και τις 05.00 το πρωί ερήμωσε τα πάντα .

Σημειώνεται ότι   περιπολικά  της ΕΛ.ΑΣ   κατά τη διάρκεια της ημέρας  περνώντας από κεντρικούς δρόμους με ηχητικό μήνυμα   υπενθύμιζαν  στους  κατοίκους το  νέο  αυτό μέτρο    ενώ το βράδυ  λίγο πριν την εφαρμογή του  η παρουσία της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα αυξημένη ιδιαίτερα στην παραλίμνια περιοχή όπου υπήρχε  αυξημένη κίνηση   καθώς και στην περιοχή του κάστρου όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός  και μη σωστή χρήση της μάσκας από ομάδες νεαρών ατόμων .

Η ΠΕ Ιωαννίνων   έπειτα από σχεδόν  3 εβδομάδες  μετά τη λήψη έκτακτων περιοριστικών μέτρων και το κλείσιμο της εστίασης στις 00.00  συνεχίζει  δυστυχώς να δίνει ικανό αριθμό κρουσμάτων.

Τις προηγούμενες μέρες τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης  όσο και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ    απηύθυναν   εκκλήσεις για αυστηρή τήρηση των μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί το  πέρασμα στο επίπεδο 4 που θα σημάνει τοπικό lockdown με οδυνηρές συνέπειες στην οικονομία της περιοχής .

Οπως ενημέρωσε την Παρασκευή   ο Περιφερειάρχης Ηπείρου   σύμφωνα με στατιστικά  στοιχεία που παρουσίασε ο Καθηγητής και επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας,  στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων για τη διασπορά του κορωνοϊού το μεγαλύτερο πρόβλημα σχετίζεται με τη νυχτερινή ζωή, είτε  σε  καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – για τα οποία ζητήθηκε μεγαλύτερη επιτήρηση – είτε σε διάφορες εκδηλώσεις.


Πλήθος επισκεπτών στο Ζαγόρι


Προβληματισμό  και  μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι  πολλοί επισκέπτες από Θεσσαλονίκη και Αθήνα βρίσκονται  στα Ζαγοροχώρια για  λίγες μέρες ξεκούρασης ενόψει της αργίας της 28ης Οκτωβρίου .Στην πλειοψηφία τους δυστυχώς σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο  epirus-tv-news σε ένα από τα χωριά του Ζαγορίου  το Σάββατο  επισκέπτες κυρίως νεαρής ηλικίας δεν έκαναν ως όφειλαν χρήση μάσκας και  έτσι ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Δεν  έλειψαν μάλιστα και οι περιπτώσεις με μόνιμους κατοίκους των Ιωαννίνων που βρέθηκαν  στην περιοχή βλέποντας να μη γίνεται χρήση μάσκας να επιλέγουν  να επιστρέψουν στα Ιωάννινα ευχόμενοι    ανάλογες συμπεριφορές να μην επαναληφθούν τις επόμενες μέρες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων από τις τουριστικές επιχειρήσεις να αποτραπεί μια ενδεχόμενη διασπορά του ιού  στην ήδη "λαβωμένη " από τον κορωνοϊό Περιφερειακή Ενότητα των Ιωαννίνων ...



Πίεση στο ΠΝΓΙ

Αναφορικά με το σύστημα υγείας μεγάλη είναι η πίεση που δέχεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ,που είναι νοσοκομείο αναφοράς, καθώς οι συνεχώς αυξανόμενες εισαγωγές ασθενών στις Μονάδες Λοιμωδών(νοσηλεύονται περισσότεροι από  40 ασθενείς )  προκαλούν ανησυχία για το αμέσως επόμενο διάστημα  και επιβάλλουν τη συνδρομή του νοσοκομείου Χατζηκώστα για τη νοσηλεία ήπιων περιστατικών covid-19.Το μόνο παρήγορο στο ΠΓΝΙ είναι τα λίγα περιστατικά που χρειάστηκαν διασωλήνωση .

Κρούσματα covid-19 έχουν διαγνωσθεί και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το οποίο συνεχίζει το εκπαιδευτικό του έργο με εξ αποστάσεως διαδικασία έως και τις 30 Οκτωβρίου .

Αρτα και Θεσπρωτία αλλάζουν επίπεδο επιτήρησης

H  ΠΕ Αρτας και η Θεσπρωτία αλλάζουν επίπεδο επιτήρησης και από  το 1 περνούν στο επίπεδο 2

Ο δήμαρχος Αρταίων  Χρήστος Τσιρογιάννης με σχετική επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας   εξέφρασε την ανησυχία του  ενόψει  περιόδου συγκομιδής των αγροτικών προϊόντων στην περιοχή καθώς η φετινή χρονιά συγκομιδής εσπεριδοειδών και ακτινιδίων ξεκινά κάτω από συνθήκες υγειονομικής κρίσης. Την συγκεκριμένη περίοδο εισέρχονται στο Δήμο Αρταίων, αρκετοί εργάτες γης (αλλοδαποί  ή ημεδαποί), με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, και στην περιοχή της Άρτας, καθώς δεν είναι γνωστό εάν προηγουμένως έχουν υποβληθεί σε τεστ.

Από την πλευρά τoυ ο αντιπεριφερειάρχης  ΠΕ Άρτας διαβεβαίωσε πως οι έλεγχοι σε περιοχές όπου διαμένουν εργάτες γης είναι συνεχείς με την Περιφέρεια να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση  και να λαμβάνει όλα τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί επιστήμονες, ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία και άπτονται της αρμοδιότητάς της με σκοπό την διαφύλαξη της υγείας των πολιτών της περιοχής και των εποχικών εργατών.

Το πέρασμα  της ΠΕ Θεσπρωτίας   στο επίπεδο 2 προκάλεσε την αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη .Ο κ.Πιτούλης σε σχετική ανακοίνωση  βάλλει κατά του ΕΟΔΥ καθώς  δεν υπάρχει  όπως αναφέρει καμία επικοινωνία με το νομό  ενώ  άτομα που έχουν διαγνωσθεί θετικά στον covid-19   και διαμένουν σε άλλες περιοχές της χώρας ," χρεώνονται" ως κρούσματα  στη Θεσπρωτία ,όπως συνέβη με 3 κρούσματα την περασμένη Τρίτη .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]