Συνάντηση Βουλευτή ΝΔ Ιωαννίνων Γιώργου Αμυρά με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου

 


Η Δόμνα Μιχαηλίδου αρωγός στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τα άτομα με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος

Τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.), καθώς και οι οικογένειές τους έθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Γιώργος Αμυράς, στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  Δόμνα Μιχαηλίδου, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης εργασίας.


Ειδικότερα ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη δημιουργίας Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης που να απευθύνονται και σε άτομα με ΔΑΦ καλύπτοντας το κενό που υφίσταται στην κοινωνική οργάνωση και απασχολεί ιδιαιτέρως τους γονείς των παιδιών αυτών οι οποίοι αγωνιούν δικαίως για το μέλλον τους, όταν εκείνοι εκλείψουν. Παράλληλα, ο κ. Αμυράς έδωσε έμφαση στη σημασία της επαγγελματικής αποκατάστασης των ατόμων με ΔΑΦ. Το παρόν εκπαιδευτικό σύστημα φροντίζει για τα εν λόγω παιδιά μέχρι και το λύκειο, ωστόσο χρειάζεται να υπάρχει στοχευμένη μέριμνα για μετά από αυτό. Η δημιουργία εξειδικευμένων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης, Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΕΑΔ ή προγραμμάτων σε αυτά, που να απευθύνονται σε άτομα με ΔΑΦ αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους. Επιπρόσθετα, ο κ. Αμυράς πρότεινε τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων πανελλαδικά όλων των ανθρώπων με ΔΑΦ, η οποία θα μπορούσε να γίνει με τη βοήθεια των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και τη συνεργασία των υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε να αποτυπώνεται η ακριβής εικόνα των αναγκών και η καλύτερη διαχείριση σχετικών δράσεων υποστήριξης.


Η υφυπουργός υποδέχτηκε με προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις του βουλευτή Ιωαννίνων δηλώνοντας παράλληλα ότι το υπουργείο Εργασίας θα σταθεί δίπλα στις ανάγκες των ατόμων με ΔΑΦ και σύντομα θα προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις. « Η εποχή που η κοινωνία μας εθελοτυφλούσε και έκρυβε τα προβλήματα κάτω απ’ το χαλί έχει τελειώσει προ πολλού. Τα άτομα με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στη ζωή και το μέλλον τους» δήλωσε ο Γιώργος Αμυράς κατά το πέρας της συνάντησης.


                                   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]