Μαγιορκίνης:Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ..Αναμένεται αύξηση της μεταδοτικότητας τον χειμώνα

 


Η Ελλάδα  μπήκε στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και έκτοτε σε μια ενδιάμεσα σχετικά ήπια επιδημική κατάσταση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ,ανέφερε νωρίτερα κατά την ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης .

Τον τελευταίο μήνα τα κρούσματα κυμαίνονται ανάμεσα στα 200 και 400 τις περισσότερες μέρες με ήπιες αυξητικές τάσεις   ανάμεσα στις αρχές Σεπτεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου .Ο αριθμός των συμπολιτών μας που καταλήγει κυμαίνεται ανάμεσα στους  πέντε ανά ημέρα έχοντας αυξήσει ωστόσο τη συχνότητα των ημερών που βλέπουμε πάνω από 5 θανάτους ανά ημέρα .

Ο κρίσιμος αριθμός των διασωληνωμένων πλέον ξεπερνά τους 80 αυξάνοντας την πίεση στο ΕΣΥ.

To μεγάλο βάρος του επιδημικού φορτίου παραμένει στην Αττική ,σημείωσε ο καθηγητής και πρόσθεσε πως ήταν αναμενόμενο η επιδημία να είναι πιο δύσκολη να καμφθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα .

Είναι προφανές ότι έχουμε πολύ δρόμο  μπροστά μας και με την έλευση του χειμώνα αναμένουμε σημαντική αύξηση της μεταδοτικότητας .

Για τους μήνες που έρχονται θα χρειαστεί αρκετά μεγαλύτερη προσπάθεια και προσήλωση από όλους μας ,υπογράμμισε ο κ.Μαγιορκίνης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]