Σήμα κινδύνου από τους ειδικούς – Ζητούν άμεση αύξηση των ΜΕΘ

 


«Η Ελλάδα είναι από τις χειρότερες χώρες» σύμφωνα με τον καθηγητή γενετικής Μανώλη Δερμιτζάκη, που εκτίμησε ότι τα κρούσματα ξεπερνούν καθημερινά τα χίλια

Τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας, κρούουν οι ειδικοί, ενώ καταρρίπτουν το κυβερνητικό αφήγημα ότι η Ελλάδα πάει καλά στα κρούσματα αφού όπως επισημαίνουν είναι μικρός ο αριθμός των τεστ. Την ίδια ώρα, σοβαρό ζήτημα παραμένουν οι διασωληνωμένοι, με τους λοιμωξιολόγους να ζητούν άμεση ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ.


«Η Ελβετία ανακοίνωσε 1.000 με 1.500 κρούσματα την ημέρα, η Ελλάδα 300 με 400 κρούσματα. Η εικόνα είναι ότι η Ελλάδα πάει καλά, όμως η Ελλάδα είναι από τις χειρότερες χώρες» υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. 


Όπως σημείωσε, η Ελβετία ανακοίνωσε τη Δευτέρα 4.078 κρούσματα για τρεις μέρες με 7 νεκρούς, ενώ η χώρα μας με 295 κρούσματα είχε επίσης 7 νεκρούς. «Με αναλογικό τρόπο η Ελλάδα μπορεί να έχει πάνω από 1.000 κρούσματα την ημέρα για να βγαίνει το αποτέλεσμα των νεκρών. Είναι η απλή μέθοδος των τριών» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Οι θάνατοι είναι ένδειξη για το ποια ήταν η κατάσταση πριν 10 με 15 μέρες» εξήγησε. 


Κοντά στο 70% η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική


Την ανάγκη να ανοίξουν γρήγορα κλίνες ΜΕΘ, αλλά και να στελεχωθούν με το κατάλληλο προσωπικό, υπογράμμισε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος. Μάλιστα, όπως είπε, ήδη στην Αττική η κάλυψη των ΜΕΘ για covid-19 έχει ξεπεράσει το 60% και κοντεύει να φτάσει το 70%. Και αυτός σημείωσε ότι οι θάνατοι αποτελούν μεγάλο πρόβλημα. Ο ίδιος τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση, καθώς αυτή την εποχή αναμένεται να αυξηθεί η μετάδοση με τον ιό να επιβιώνει καλύτερα στο περιβάλλον.


«Βρισκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου και η πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αυξάνεται» επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ1 ο καθηγητής Μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος. Όπως είπε, παίζει σημαντικό ρόλο ο αριθμός των ΜΕΘ, καθώς μπορεί ξαφνικά να αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών που θα πρέπει να νοσηλευτούν σε αυτές. Η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας βοηθά στην ανάσχεση της διασποράς, ανέφερε ακόμη, ενώ πρόσθεσε ότι μία λύση που έχει προταθεί και θα πρέπει κάποια στιγμή να εφαρμοστεί είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντού.

πηγή Αυγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]