Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργόςΑπό την Τρίτη σε ισχύ [βίντεο]


Από την Τρίτη  το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο η επικράτεια χωρίζεται πλέον σε 2 ζώνες αντί για τέσσερις,Eπιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου .
Στην πρώτη εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα είναι στο πράσινο ή στο κίτρινο .
Εκεί θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα κάποια από τα οποία διευρύνονται και είναι τα εξής:
-χρήση μάσκας παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους 
-περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 00.00 έως τις 05.00 το πρωί 
-εφαρμογή τηλεργασίας 50%σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
-πλήρης τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια 
-όχι συναθροίσεις και πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή 

Στη ζώνη αυξημένου κινδύνου εντάσσονται περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο κόκκινο αλλά και στο πορτοκαλί .

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης πλην της κατ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα
-το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας ,πολιτισμού και άθλησης (μπαρ .ξαφέ .κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα όπως και κλειστά γυμναστήρια )

-Σε αντίθεση με την άνοιξη δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού 
Οι νέοι κανόνες ,σημείωσε ο πρωθυπουργός ,που θα ισχύσουν από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης επικεντρώνονται στις 2 εστίες όπου διαπιστωμένα ευνοούν τη μετάδοση του ιού ,στη διασκέδαση και στην κινητικότητα των πολιτών ενώ διατηρούν σε όλη την επικράτεια τη λειτουργία της βιομηχανίας ,του λιανεμπορίου και των σχολείων  και παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια   γιατί εκεί τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα ελέγχεται .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]