Άρτα:Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα η επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου[βίντεο]

 


Συνάντηση Εργασίας με την Πρόεδρο της Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στην Άρτα

Υπό την αιγίδα της Επιτροπής δράσεις του Δήμου Αρταίων για τους εορτασμούς των 200 χρόνων Απελευθέρωσης. 


Σ’ ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», παρουσία και της Προέδρου της κας Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. 


Είχε προηγηθεί η κοινή πρόσκληση των Δημάρχων του Νομού  για να επισκεφτεί την Άρτα, ώστε να παρουσιαστούν οι προτεινόμενες δράσεις που έχουν υποβάλλει οι Δήμοι και οι Φορείς της περιοχής, προς την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» .  



Με πρώτη στάση το Δημαρχείο της Άρτας, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, παρουσία και των άλλων Δημάρχων του Νομού, αφού καλωσόρισε την Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής, συζήτησαν για την υλοποίηση των προτάσεων που έχουν υποβάλλει οι Δήμοι, για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την Απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. 


Οι δηλώσεις 



Ο Δήμαρχος Αρταίων, ανέφερε διεξοδικά την συμβολή των Αρτινών στον απελευθερωτικό αγώνα και στην εδραίωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Στάθηκε, όμως, ιδιαίτερα στο πνεύμα των δράσεων που έχει προτείνει ο Δήμος, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «Οφείλουμε με τις δράσεις που θα κάνουμε να τιμήσουμε το παρελθόν αλλά και να ορίσουμε το μέλλον. Στόχος μας δεν είναι μόνο η ανάδειξη της ιστορικής μνήμης, αλλά και η ανάδειξη του βηματισμού μας από εδώ και μπρος». Και συνέχισε, λέγοντας «Αντιλαμβάνομαι, πως με την επίσκεψή σας εδώ στο Δημαρχείο Άρτας, τιμάτε το ένδοξο παρελθόν των προγόνων μας αλλά δίνετε και μια συμβολική ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον της Άρτας». 



Η Πρόεδρος της Επιτροπής, από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον Δήμο για τις προτάσεις που κατέθεσε «ως απόδειξη τιμής και περηφάνειας που τρέφεται για τον τόπο σας» και δεσμεύθηκε ότι η Επιτροπή θα θέσει υπό την αιγίδα της δράσεις του Δήμου Αρταίων και των άλλων Φορέων.


Κοινή ήταν η διαπίστωση, ότι δεδομένου ότι δεν υπάρχει κρατικός προϋπολογισμός για τις εορταστικές δράσεις, ένα πολύ μεγάλο βάρος των εορτασμών πέφτει στους ίδιους τους Δήμους αλλά και στους πατριώτες χορηγούς, που ως σύγχρονοι ευεργέτες μπορούν να στηρίξουν τους εορτασμούς. 


Το εθιμοτυπικό δώρο του Δημάρχου Αρταίων


Στο παραπάνω πνεύμα, ο Δήμος Αρταίων επίλεξε να δωρίσει στην Πρόεδρο της Επιτροπής, κας Γιάννας Αγγελοπούλου, ένα ασημένιο αντίγραφο του ιστορικού γεφυριού διευκρινίζοντας: «Επιλέξαμε το ιστορικό γεφύρι, ακριβώς για να συμβολίσουμε ότι με τους εορτασμούς της επόμενης χρονιάς πρέπει να κάνουμε το πέρασμα από το χθες στο αύριο. Οι θυσίες και οι κόποι των προγόνων μας πρέπει να ανταμώσουν τα όνειρα και τις ελπίδες των παιδιών μας. Εύχομαι από καρδιάς να τα καταφέρουμε όλοι μαζί». 


Το πρόγραμμα των επισκέψεων. 


Σημαντικές ήταν και οι επισκέψεις που ακολούθησαν την συνάντηση στο Δημαρχείο, όπου η αντιπροσωπεία της Επιτροπής ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Αρταίων και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε σημαντικά τοπόσημα της Άρτας. 

Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν την Παρηγορήτισσα, το ιστορικό μουσείο του Συλλόγου Σκουφά "Γαρουφάλειος Στέγη" ενώ περιηγήθηκαν στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης και στο Γεφύρι της Άρτας. Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση – συζήτηση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, με θεσμικούς φορείς και επιχειρηματίες της περιοχής.



Δεσμεύσεις της κας Γιάννας Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη


Σαφής υπήρξε η δέσμευση της Προέδρου, να τεθούν υπό την αιγίδα της Επιτροπής δύο δράσεις από το πλάνο του Δήμου Αρταίων, καθώς όπως τονίσθηκε σχετικά «πρέπει απαραίτητα να γίνουν», ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν δεν εξαντλούνται εκεί, καθώς υπάρχει και ο πυλώνας των δράσεων που θα υλοποιήσει αυτόνομα ο Δήμος σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, συλλογικότητες, ιδιώτες και επιχειρηματίες.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]