Ο Δήμος Ζίτσας απαντά στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων


Μετά  την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων η οποία αποτελεί τοποθέτηση στο έγγραφο που στείλαμε στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ το  ΓΕ.Λ. Ελεούσας τελούσε ήδη υπό κατάληψη, προς την Πρόεδρο και τα μέλη της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ζίτσας καθώς και το Δ/ντη και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου καταθέτουμε αυτούσια την επιστολή μας για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Ταυτόχρονα, διαβάζοντας την ανακοίνωση των συνδικαλιστών, πιθανολογούμε πως στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων δεν υπάρχει μέλος με την ειδικότητα φιλολόγου ελληνικής γλώσσας, για να εξηγήσει και σ’ εμάς σε ποια παράγραφο του εγγράφου μας «ο Δήμαρχος «απειλεί» ευθέως τους εκπαιδευτικούς» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους και από πού προκύπτει «πως επεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας του σχολείου». 

Η δική μας επιστολή έχει ως εξής: «Τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρη τη χώρα το φαινόμενο των καταλήψεων σχολικών μονάδων έχει ενταθεί. Από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, στη λίστα των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, έχει προστεθεί και το Γενικό Λύκειο Ελεούσας.

Είμαστε οι τελευταίοι που θα αμφισβητήσουμε το δημοκρατικό δικαίωμα των μαθητών για διαμαρτυρία ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή όχι με τις μορφές κινητοποιήσεων που επιλέγουν. Πέραν όμως αυτού με το παρόν, σας εφιστούμε την προσοχή που πρέπει να δείξετε, σύμφωνα με τους νόμους της ελληνικής πολιτείας, όσον αφορά στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας περιουσίας.

Επειδή οι καταλήψεις των σχολείων διαταράσσουν την ήδη δύσκολη καθημερινότητα των μαθητών και των οικογενειών τους, σας παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση των παραπάνω».

Κλείνοντας λοιπόν την απάντησή μας  ξεκαθαρίζουμε στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, αφού δεν γίνεται αντιληπτό από τους ίδιους, πως ουδεμία πρόθεση είχαμε να επέμβουμε στο έργο των διδασκάλων των παιδιών μας, κάθε άλλο μάλιστα. Δοθείσης όμως της ευκαιρίας, ζητάμε να μας υποδείξουν από πού θα πάρουμε τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται  για την αποκατάσταση των ζημιών  στο κτίριο οι οποίες προκλήθηκαν στη διάρκεια της κατάληψης; 

Α) Από τους ανέργους του Δήμου μας;

Β) τους κτηνοτρόφους-γεωργούς ή 

Γ) τους δημότες, συνταξιούχους  του ΟΓΑ;  


Γιατί εμείς, στην εξάχρονη θητεία μας στο Δήμο αποδείξαμε έμπρακτα, κάτι που και οι Δ/ντες και εκπαιδευτικοί το έχουν δημόσια παραδεχτεί, πως δεν είμαστε φειδωλοί στη διάθεση χρημάτων, προκειμένου τα σχολικά μας κτίρια  να αποτελούν «κόσμημα» για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]