ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων για τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη περί ευθύνης των απεργιακών κινητοποιήσεων στην εξάπλωση της πανδημίας

 


Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με υψηλό αίσθημα ευθύνης δίνουν όλα τα χρόνια τον αγώνα για την στήριξη των Δημόσιων αγαθών.

Η ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος υγείας ήταν και είναι στο επίκεντρο των διεκδικήσεων.Αυτό το σύστημα υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτό, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες-λόγω των τραγικών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές- τον κορωνοϊό.

Για τη λύση αυτών των προβλημάτων,όπως και τα ανάλογα στο χώρο της εκπαίδευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πρόνοιας ,των ασφαλιστικών και ελεγκτικών υπηρεσιών και την εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους,απεργούν και διαδηλώνουν νόμιμα  με τήρηση όλων των μέτρων προφύλαξης, έχοντας αναλάβει την ατομική και συλλογική ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Δεν ευθύνονται λοιπόν οι απεργιακές κινητοποιήσεις για την εξάπλωση του κορωνοϊού,όπως συκοφαντικά και προκλητικά δηλώνει ο  Περιφερειάρχη Ηπείρου.Είναι η πλήρης αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, οι χειρισμοί της οποίας επέφεραν τα αποτελέσματα που βιώνουμε και στα Ιωάννινα.Αυτές τις ευθύνες, με τις δηλώσεις του, προσπαθεί να δικαιολογήσει και να αποκρύψει. Αυτό κάνει και η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα με την εμμονική επίκληση της «ατομικής ευθύνης».

Απαιτείταισχέδιουγειονομικήςδιαχείρισης, με αποτροπή της εκθετικήςδιασποράς του ιού, με αξιόπιστη εκτίμηση κίνδυνου και αναλογικότητα στη λήψη μέτρων, με σωστή επιδημιολογική εικόνα, στοχευόμενες και όχι οριζόντιε ς παρεμβάσεις, εντατικοποίηση των διαγνωστικών ελέγχων στις «πύλες εισόδου», στους χώρου ςδ ουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κάθε εστία «υπερμετάδοσης».

Τα αιτήματα για μόνιμη και σταθερή εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, μετρά υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους, για σύγχρονη Δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία είναι αιτήματα όλης της κοινωνίας.

Κάθε προσπάθεια καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων. του δικαιώματος στην απεργία και η συκοφάντηση των αγώνων μας ένα μονό στόχο έχουν:την υλοποίηση αντιλαϊκών πολιτικών.

Αυτές υλοποιεί η κυβέρνηση,ελέω πανδημίας.

Απέναντισε αυτές τις πολιτικές από όπου και αν προέρχονται,από όπου και αν υλοποιούνται, ο αγώνας μας θα είναι διαρκής και ανυποχώρητος, έχοντας μαζί μας την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]