Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα: Καμία απόφαση για αποκατάσταση του ανενεργού λατομείου στην Πεδινή χωρίς διαβούλευση με την τοπική κοινωνία

Την αναβολή του θέματος για την αποκατάσταση του ανενεργού λατομείου στη θέση Κασταλάτα της Κοινότητας Πεδινής, μέσω εκμίσθωσης, ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης “Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα”, Θωμάς Μπέγκας, στη διάρκεια του δημοτικού συμβούλιο της Πέμπτης.

Όπως τόνισε, η δημοτική αρχή ακόμα και σε θέματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν προσφορά προς τον τόπο καταφέρνει με τον τρόπο που τα διαχειρίζεται να προκαλεί αναστάτωση και ανησυχία.

“Η αποκατάσταση ενός ανενεργού λατομείου είναι ως άποψη στην ορθή περιβαλλοντική κατεύθυνση, αλλά όταν αποφασίζεται ένα έργο, αυτού του τύπου στα όρια μιας περιοχή οι κάτοικοι της οποίας βίωσαν επί δεκαετίες την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους από τη λειτουργία μιας χωματερής δεν μπορεί η δημοτική αρχή να τους αγνοεί”, επισήμανε αρχικά ο κ. Μπέγκας για να προσθέσει:

“Δεν έχετε ενημερώσει τους κατοίκους τι μέλει γενέσθαι. Δεν ζητήσατε καν την άποψη του τοπικού συμβουλίου. Για ένα περιβαλλοντικό έργο καταθέσατε μια εισήγηση με τεχνικό αντικείμενο που υπογράφεται από την Οικονομική υπηρεσία. Ποιος θα μας δώσει υπεύθυνες απαντήσεις για την πληρότητα των μελετών και των αδειοδοτήσεων; Ποιος θα μας δώσει υπεύθυνες απαντήσεις για την ποιότητα των υλικών αποκατάστασης; Για όλους αυτούς τους λόγος ζητάμε αναβολή του θέματος”.

Απαντώντας ο κ. Μπέγκας στην προβοκατόρικη στάση του Δημάρχου ο οποίος τον κάλεσε να πάρει θέση ως αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, τόνισε πως τοποθετείται στο Δημοτικό Συμβούλιο ως επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα».

«Η παράταξή μας αφουγκράστηκε τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας και γι’ αυτό πρότεινε την αναβολή του θέματος για να υπάρξει ενημέρωση. Σε κανένα σημείο της  τοποθέτησής μου δεν αξιολόγησα την ποιότητα της προτεινόμενης μελέτης και των υλικών που προβλέπονται να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση του λατομείου. Πως ήταν δυνατόν να κάνω κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν φροντίσατε να ενημερωθούμε;», ανέφερε ο κ. Μπέγκας.

Τέλος, την έντονη ανησυχία και αντίδραση των κατοίκων της περιοχής της Δ.Ε. Μπιζανίου, μετέφεραν στο δημοτικό συμβούλιο οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα”, Δημήτρης Νάστος και Στέφανος Σίντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]