ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Φοιτητική κινητοποίηση την Πέμπτη


 ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ!

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 29/10, 6:00 μ.μ , Περιφέρεια


Το ξέσπασμα της πανδημίας του  covid-19  απέδειξε τα σάπια θεμέλια πάνω στα οποία στέκεται το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα. Η πλειοψηφία των κρατών με βάση τις πολιτικές που είχαν ακολουθήσει, έχουν διαλύσει τα συστήματα υγείας, αφήνοντας τους λαούς εκτεθειμένους στον υγειονομικό κίνδυνο. Η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ενίσχυσης για την προστασία της υγείας του λαού, σε αντίθεση με τα αντεργατικά μέτρα και τους αντιλαϊκούς νόμους που προωθεί διαρκώς. Κυβέρνηση-κεφάλαιο-ιμπεριαλισμός βρήκαν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε μια καθολική επίθεση απέναντι σε ότι δικαίωμα και κατάκτηση μας είχε απομείνει.


Ο δίμηνος εγκλεισμός της καραντίνας, τους έδωσε την δυνατότητα να προχωρήσουν την τηλεκπαίδευση. Μια διαδικασία η οποία αποτέλεσε έναν ωμό αποκλεισμό για χιλιάδες φοιτητές και μαθητές που προέρχονταν  από τα φτωχά και λαϊκά στρώματα.


Η τηλεκπαίδευση ήρθε για να μείνει.  Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες που στήνονται στα πανεπιστήμια δεν αφορούν μόνο το ζήτημα των μαθημάτων. Έρχονται να αμφισβητήσουν και να προσπεράσουν τις ζωντανές δημοκρατικές διαδικασίες των φοιτητών και την δυνατότητα τους να οργανώνονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τρόπος που χρησιμοποιείται για να σπάσει τις καταλήψεις των μαθητών. Το ενδεχόμενο προχώρημα της θα δυσχεράνει ακόμα περισσότερο τους όρους φοίτησής μας και θα αποκλείσει ακόμα περισσότερους από την εκπαιδευτική διαδικασία.


Στο πανεπιστήμιο διαμορφώνεται ένα τρομερά ασφυκτικό πλαίσιο για τους φοιτητές. Η κυβέρνηση θέλει να τσακίσει ότι δικαίωμα και κατάκτηση κατοχυρώναμε μέχρι σήμερα και να δημιουργήσει ένα πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς, που θα μπαίνουν λίγοι και θα βγαίνουν ακόμα λιγότεροι. Σε αυτό στοχεύει η θέσπιση της βάσης του 10 και οι διαγραφές. 

Την ίδια στιγμή, η εργασιακή μας  προοπτική είναι αβέβαιη. Η επίθεση στους χώρους της δουλειάς διαμορφώνει μια εργασιακή και κοινωνική ζούγκλα. Θέλουν να μας κάνουν να ζούμε με ψίχουλα και να περιμένουμε συνεχώς επιδόματα πείνας για να τα βγάλουμε πέρα.


Η περίοδος που μπαίνουμε θα είναι πολύ δύσκολη. Είναι φανερό ότι σε παγκόσμιο επίπεδο το σύστημα προσπαθεί να διαφυλάξει τα κέρδη του αδιαφορώντας για την υγεία και την ζωή μας. Η μόνη διέξοδος για να ανατρέψουμε το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι να αγωνιστούμε ενάντια στα σχέδια τους. Να βγούμε στους δρόμους και να παλέψουμε στο πλάι του λαού και της εργατικής τάξης. Πλάι στους γείτονες λαούς να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό είναι που φοβούνται πιο πολύ από όλα. Έναν λαό που θα παλεύει για την ζωή του. Για αυτό τρέχουν να βγάλουν παράνομες τις διαδηλώσεις και τις απεργίες, για αυτό επιστρατεύουν τους ροπαλοφόρους ματατζήδες τους απέναντι μας.  Άλλωστε, τόσα χρόνια που έλειψαν οι αγώνες τίποτα δεν πήγε καλύτερα για τον λαό!


Συνάδελφε, συναδέλφισα πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα των αγώνων. Πρέπει να συγκρουστούμε με την κυβερνητική πολιτική. Κόντρα στην απομόνωση και τον ατομικό δρόμο, να κάνουμε τους συλλόγους μας όργανα πάλης και να προχωρήσουμε σε γενικές συνελεύσεις και να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις. Να σταθούμε δίπλα στους δίκαιους αγώνες των μαθητών να τους στηρίξουμε και να τους δώσουμε προοπτική και συνέχεια.


ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΙΣΗ-ΠΛΗΡΗ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ COVID-19 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ-ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ- ΣΤΕΓΑΣΗ- ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΤΩ Ο Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]