Τσιόδρας :Αυτή τη στιγμή πρέπει να μιλήσει η φωνή της συνείδησης

 


Χωρίς χαρτιά μπροστά του και έπειτα από πολύ καιρό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας   συμμετείχε στη σημερινή ενημέρωση για τον Covid -19.

Με λόγια απλά και εμφανώς συγκινημένος  απευθύνθηκε σε όλους μας προσπαθώντας και αφυπνίσει στον καθένα ξεχωριστά την ατομική ευθύνη.

"Σε μία μέρα ιστορική που έχουμε πολλές μνήμες ανδριοσύνης μπροστά στο φασισμό νομίζω περισσότερο από τη γλώσσα των αριθμών μιλάει η γλώσσα της καρδιάς και από τη γλώσσα των μέτρων μιλάει η η φωνή της συνείδησης ."ανέφερε χαρακτηριστικά .

Στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων όπως σημείωσε ο καθηγητής κοιτούν να έχουν οι πολίτες όσο το δυνατόν πιο ανεκτά μέτρα  ώστε να συνεχίζεται η κοινωνική ζωή και να αποφευχθεί το lockdown με τις συνέπειες που έχει αυτό  και μπορεί οι επιστήμονες να τονίζουν όλα αυτά  είναι ήδη γνωστά  αλλά δεν μπορούν να  μπουν στην καρδιά  και τη συνείδηση των πολιτών .

"Η στάση του καθενός θα κρίνει την πορεία" σημείωσε ο  καθηγητής  και υπογράμμισε :""τα λόγια τα δικά μου δεν μετράνε τόσο όσο η δική σας επiλογή".

Παράλληλα τόνισε ότι δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα μας καθώς τα νέα από την πορεία των κλινικών δοκιμών  για το εμβόλιο είναι σε καλά επίπεδα.

"Η μάσκα είναι η μοναδική επιλογή  που έχουμε .Τη βγάζουμε  μόνο για να φάμε όταν είμαστε με  κάποιον άλλον στο εστιατόριο  ." είπε ο  ο κ.Τσιόδρας .

Aναφερόμενος στην αυριανή εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σημείωσε:

"Τη θυσία που έκαναν οι πρόγονοί μας πριν από 80 χρόνια ας την κάνουμε και εμείς σήμερα "

"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]