Βουλιαράτες:Μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο ΚατσίφαΣε κλίμα αυστηρών απαγορεύσεων, λόγω της πανδημίας, με την αλβανική αντιτρομοκρατική να έχει περικυκλώσει τα ελληνικά χωριά της Δερόπολης και τα drones της αστυνομίας να πετάνε πάνω απ' το σπίτι της οικογένειας και τον τόπο εκτέλεσης, πραγματοποιήθηκε   σήμερα το μνημόσυνο απ' τα δύο χρόνια της εν ψυχρώ δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Σε βαρύ κλίμα συγγενείς φίλοι και συγχωριανοί βρέθηκαν στο πλευρό της οικογένειας Κατσίφα η οποία ακόμη περιμένει το πόρισμα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου  ενώ δεν βρίσκει ηρεμία απ' τις συνεχείς ενοχλήσεις και προκλήσεις του αλβανικού κράτους.
Ο γαμπρός του μιλώντας στα αλβανικά ΜΜΕ  ζήτησε από τις αλβανικές αρχές να παραδώσουν το βίντεο από την επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας (RENEA) την ημέρα της δολοφονίας, ενώ, προανήγγειλε την παραπομπή της υπόθεσης Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Κωνσταντίνος Κατσίφας

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας  πυροβ.ολήθηκε θανάσιμα στις 28 Οκτωβρίου 2018, ύστερα από σοβαρό επεισόδιο ανταλλαγής πυροβολισμών με την αλβανική αστυνομία στο μειονοτικό χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας κατά τον εορτασμό της ελληνικής εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές ο Κατσίφας πρώτος άνοιξε πυρ, πυροβολώντας με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών, καταδιώχθηκε από την αλβανική αστυνομία και μετά τον εντοπισμό του και την άρνησή του να παραδοθεί σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών

Η άρνηση των αλβανικών αρχών να παραχωρήσουν τη σορό στις ελληνικές οδήγησε σε κύκλο αντιπαραθέσεων μεταξύ των δύο πλευρών. Όταν αυτό τελικώς επετεύχθη, η εξέταση περιορίστηκε χρονικά και δεν κατέστη εφικτή λόγω των επεμβάσεων των αλβανικών ιατροδικαστικών αρχών, αλλά και της απώλειας στοιχείων που θα οδηγούσαν σε ιατροδικαστικές εκτιμήσεις.

Η σορός επιστράφηκε πολύ αργότερα και κατόπιν αλλεπάλληλων επικλήσεων από την οικογένεια του εκλιπόντος για ταφή. Η κηδεία του Κατσίφα έγινε στις 8 Νοεμβρίου 2018, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και παρουσία πλήθους κόσμου,ενώ τα έξοδα καλύφθηκαν από τον αλβανικό μειονοτικό Δήμο Δρόπολης.

Σήμερα δύο χρόνια μετά ακόμα να αποκαλυφθούν οι συνθήκες και τα γεγονότα που οδήγησαν στην εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την Αλβανική αστυνομία.πηγή φωτό facebook //βίντεο πληροφορίες Νεολαία Βορειοηπειρωτών//panorama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]