Το Κ.Η.Φ.Η Κατσικά για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

 


ΤΟ Κ.Η.Φ.Η. ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΗΣ Α.Μ.Κ.Ε «Η ΜΕΡΙΜΝΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ

ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ  ΗΛΙΚΙΑΣ                   

        Η 1Η Οκτώβρη θεσπίστηκε από τον ΟΗΕ το 1990 ως Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας εις ένδειξη σεβασμού στους ηλικιωμένους, που αναμφισβήτητα αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας.

        Η ημέρα αυτή υπενθυμίζει σε όλους μας ότι οι ηλικιωμένοι είναι ο πυλώνας της κοινωνίας μας. Βλέπουν τον κόσμο με ώριμη ματιά, είναι ανεξάντλητη πηγή αγάπης και σοφίας, είναι φορείς της οικογενειακής και πολιτισμικής μας παράδοσης και σε αυτούς χρωστάμε το ζην και το ευ ζην.

        Έχουν δικαίωμα στην ανεξαρτησία, την ενεργό συμμετοχή τους στα κοινά, στη δυνατότητα εκπλήρωσης προσωπικών στόχων, στη φροντίδα και την αξιοπρέπεια σύμφωνα με τις πέντε βασικές αρχές που όρισε ο Ο.Η.Ε.

        Εμείς, σαν Κ.Η.Φ.Η. Κατσικά «Μέριμνας», έχοντας κύριο σκοπό μας την υποστήριξη των ηλικιωμένων, τους παροτρύνουμε να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις απαιτήσεις της περιόδου που διανύουμε.

        Σήμερα, η επιδημία από τον ιό COVID – 19 έχει ανατρέψει την κανονικότητα και τη ρουτίνα τους. Καλούνται για την προστασία τους, να μείνουν μακριά από τα παιδιά, τα εγγόνια και τον κοινωνικό τους περίγυρο, περιορίζοντας συγχρόνως τις μετακινήσεις και τις δραστηριότητες εκτός σπιτιού. Συνέπεια των παραπάνω αποτελεί η πυροδότηση αρνητικών συναισθημάτων όπως η θλίψη, η αβεβαιότητα και η μοναξιά.

        Προσπαθούμε λοιπόν να είναι ασφαλείς αλλά να μην νιώθουν μόνοι, έχοντας καθημερινή επικοινωνία με τα οικεία τους πρόσωπα και ενθαρρύνοντάς τους να ασχοληθούν με δραστηριότητες εντός σπιτιού.

        Το προσωπικό του Κ.Η.Φ.Η. με σεβασμό και αγάπη στους ηλικιωμένους, είμαστε δίπλα τους, να τους νοιαζόμαστε, να τους στηρίζουμε και να καλύπτουμε ανάγκες τους είτε δια ζώσης, είτε τηλεφωνικά λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας. Μπορούν να μας βρουν στο τηλέφωνο 26510-94703.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]