ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δήμος Πωγωνίου :Τίμησαν τον Ηπειρώτη Μακεδονομάχο Παύλο μελά


 Υπό καταρρακτώδη βροχή και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού τίμησε ο Δήμος Πωγωνίου τη μνήμη του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, σε μία ιδιαίτερα λιτή τελετή που περιελάμβανε μόνο επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Καψάλη.

Ο σπουδαίος Μακεδονομάχος γεννήθηκε στη Μασσαλία και ήταν  ένα από τα επτά παιδιά του Ηπειρώτη έμπορου Μιχαήλ Μελά, γόνου σημαντικής εμπορικής οικογένειας με καταγωγή από την παλιά Πογδόριανη (σημερινός Παρακάλαμος), όπου διασώζονται ερείπια του πύργου των Μελάδων.

 Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες τελείται ο εορτασμός καθώς και στον ηρωισμό του Παύλου Μελά. «Η πανδημία του κορονοϊού μας αναγκάζει να αλλάξουμε τις συνθήκες της τελετής αλλά δεν μπορούμε να μην τιμήσουμε τη μνήμη αυτού του μεγάλου ήρωα. Η δράση του και ο πρόωρος θάνατός του άλλαξαν την ιστορία αυτής της χώρας. Θα τον θυμόμαστε πάντα και θα αντλούμε διδάγματα για το παρόν και το μέλλον» σημείωσε χαρακτηριστικά. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]