ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αρνητικά όλα τα δείγματα και στα 2 γηροκομεία των Ιωαννίνων

 


Αρνητικά   στον Covid-19 βρέθηκαν  και τα 50 δείγματα   που ελέγχθηκαν στα δύο γηροκομεία των Ιωαννίνων   στο Ζωγράφειο και στο Γηροκομείο  Ζωσιμαδών της Μητρόπολης  ενώ η λήψη δειγμάτων θα συνεχιστεί .

Τα αρνητικά αποτελέσματα όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν  αισιοδοξία στις Αρχές για τη μη διασπορά του ιού στους εν λόγω χώρους .

Οπως ανακοίνωσε  χθες ο Δήμος Ιωαννιτών εργαζόμενη στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας βρέθηκε θετική στον Covid-19.Η συγκεκριμένη υπάλληλος απουσίαζε κάνοντας χρήση κανονικής άδειας την τελευταία εβδομάδα.Αρκετές ημέρες δηλαδή πριν βρεθεί θετική δεν είχε καμία επαφή με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή.

Ο Δήμος ενημερώθηκε  και για δεύτερη θετική περίπτωση εργαζομένου στο Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» ο οποίος είχε βρεθεί και στις εγκαταστάσεις του Ζωγράφειου Οίκου.

Επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ και Κινητή Μονάδα και προχώρησε  στην δειγματοληψία και τον έλεγχο όλων των ηλικιωμένων και του προσωπικού.

Στην  ΠΕ Ιωαννίνων  τις τελευταίες μέρες δυστυχώς  καταγράφονται   σε καθημερινή βάση νέα κρούσματα κορωνοϊού ενώ σε αναστολή   της λειτουργίας τους προχώρησαν μέχρι 16 Οκτωβρίου 2 ακόμα τμήματα σε σχολείο της πόλης  και συγκεκριμένα στον 21ο Δημοτικό .Σημειώνεται ότι σε αναστολή λειτουργίας  τέθηκαν  τις προηγούμενες μέρες  5 ακόμα τμήματα σε 4 σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών .

Ο  Περιφερειάρχης Ηπείρου  με αφορμή τα πολλά κρούσματα  απηύθυνε   έκκληση   στους πολίτες για χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους και αυστηρή τήρηση των   μέτρων .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]