ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ:Επετειακό μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου


Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί για τους Έλληνες ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας, είναι η επέτειος που «ΟΧΙ» απέναντι στον φασισμό και στις αξιώσεις παραχώρησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. 


Την 28η Οκτωβρίου του 1940, ημέρα έναρξης του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, οι Έλληνες συσπειρώθηκαν, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από πολιτικές ή ιδεολογικές διαφορές, και αγωνίστηκαν απέναντι στον κοινό κίνδυνο. 


Το μήνυμα της αντίστασης και του αγωνιστικού φρονήματος των προγόνων μας αποτελεί βαριά κληρονομιά για εμάς τους νεότερους που πλέον έχουμε την ευθύνη να αγωνιζόμαστε για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, χωρίς όμως να ξεχνάμε πως μόνο ενωμένοι σαν μια γροθιά μπορούμε να το επιτύχουμε. 


Η φετινή επέτειος βρίσκει τη χώρα μας στη δίνη μιας πανδημίας που έχει αλλάξει άρδην την καθημερινότητά μας αλλά και τον τρόπο που συνηθίζαμε να γιορτάζουμε τις Εθνικές Επετείους. Αν αναλογιστεί κανείς τις θυσίες και τις κακουχίες των προγόνων μας στα παγωμένα βουνά της Πίνδου στο δρόμο για την κατάκτηση της ελευθερίας, οι θυσίες που απαιτούνται από εμάς τους νεότερους για να προστατέψουμε την κοινωνία μας φαντάζουν σχεδόν απλοϊκές.


Μένοντας, λοιπόν, ενωμένοι και αναλογιζόμενοι πως προέχει το γενικό από το ατομικό συμφέρον, ας αγωνιστούμε για τη μείωση της διασποράς του ιού στην περιοχή μας. Ας μεταδώσουμε για ακόμη μια φορά από τα βουνά της Πίνδου την ελπίδα και το μήνυμα της ελευθερίας.


Χρόνια πολλά. 


Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]