ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΣΕΑ Άρτας:Εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου

 


Δίνω αίμα την εποχή του κορωνοϊού covid-19

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Αγ. Δημητρίου  (Σκουφά 91-93)

       Ώρες 9:00 – 13:30



Η πανδημία έχει επηρεάσει αρνητικά την εθελοντική αιμοδοσία και την επάρκεια στη μετάγγιση αίματος από το δικαιολογημένο φόβο των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα τα αποθέματα αίματος να έχουν περιοριστεί σημαντικά  με επακόλουθο να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρήζουν μεταγγίσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ έχουν εκδώσει ειδικές οδηγίες για την αιμοεπαγρύπνηση, ορίζοντας ότι η συνέχιση της ροής της αιμοδοσίας όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά είναι αναγκαία.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, η μείωση στις συλλεγόμενες μονάδες αίματος φτάνει έως και 40%. Άρα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να υπενθυμίσουμε πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουμε με αυτόν τον τρόπο, όσοι μπορούμε. 

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, οι τελευταίες μελέτες κινδύνου αποδεικνύουν ότι ο Covid19 δεν μεταδίδεται μέσα από τη διαδικασία μετάγγισης του αίματος και των παραγώγων του και έχουν τεθεί σε ισχύ αυστηρά μέτρα για να διασφαλίζεται η ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας διοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας εθελοντικές αιμοδοσίες με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών.


Σε κάθε διεξαγωγή αιμοδοσίας, λαμβάνονται  όλα τα απαραίτητα μέτρα (θερμομέτρηση κατά την προσέλευση, παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας, μάσκες, γάντια, αντισηπτικό και τήρηση των αποστάσεων) για την ασφάλεια των αιμοδοτών.

Σας περιμένουμε στις 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Αγ. Δημητρίου Άρτας, Σκουφά 91-93 και ώρες 9:00 με 13:30.

Απευθύνουμε στους συμπολίτες μας κάλεσμα ευαισθητοποίησης ώστε να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην εθνική προσπάθεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]