Σήμερα η ανακοίνωση των νέων μέτρων από τον Πρωθυπουργό

 

στις 12.00 το διάγγελμα του πρωθυπουργού
Σε λίγη  'ωρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τα  νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού .

Ενα από τα βασικά μέτρα εφόσον ανακοινωθεί είναι το  ολικό  κλείσιμο της εστίασης στις "πορτοκαλί" περιοχές   κάτι που ισχύει στο επίπεδο 4  ("κόκκινο")

Θα επιτρέπεται μόνο το "take away" και το delivery.

Σε περίπτωση πάντως που δεν προκριθεί το εν λόγω μέτρο η εστίαση θα κλείνει είτε στις 21.00 είτε στις 22.00 .

Πολύ πιθανό είναι επίσης να ανακοινωθεί η αλλαγή  ωραρίου στην απαγόρευση  κυκλοφορίας .

Στις "πορτοκαλί" και "κόκκινες" περιοχές εκτός από την εστίαση κλειστά  αναμένεται να είναι γυμναστήρια ,κινηματογάφοι ,θέατρα και γενικότερα κλειστοί χώροι που θεωρούνται εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα έρθει λίγο μετά το κλείσιμο της εστίασης ,εφόσον επιλεγεί το σενάριο του κλεισίματος  των καταστημάτων του συγκεκριμένου κλάδου νωρίς το βράδυ ή αργά το απόγευμα και δε επιλεγεί το σενάριο του πλήρους λουκέτου .

Η    υποχρεωτκή χρήση μάσκας παντού ανεξαρτήτως χρώματος της κάθε περιοχής στον επιδημιολογικό χάρτη   βρίσκεται επίσης ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται  να ανακοινώσει  και την  προώθηση  της τηλεργασίας ενώ ερωτηματικό παραμένει το τι θα γίνει με τις μετακινήσεις από και προς τους "πορτοκαλί" νομούς .

Τα μέτρα θα έχουν διάρκεια ενός μήνα   , θα επανεξετάζονται ωστόσο πολύ συχνά.

με πληροφορίες από το in.gr&το newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]