Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων:Στάση Εργασίας αύριο 10-12


 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020 , ώρες 10:00-12:00  

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας αύριο Τετάρτη  14 Οκτώβρη 2020 και ώρες 10:00 πμ έως 12:00 μμ. 

Ο Σύλλογος αποφάσισε με τον τρόπο αυτό να διαμαρτυρηθεί για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες του Δήμου. Η διοίκηση του Δήμου στο όνομα της «αναδιάρθρωσης» των υπηρεσιών αποφάσισε να απομακρύνει ακόμα ένα συνάδελφο, αυτή τη φορά από το τμήμα μισθοδοσίας και να κάνει ακόμα ένα επιτυχημένο «σερί» αλλαγών προϊσταμένων λες και οι προϊστάμενοι είναι το πρόβλημα και όχι η υποστελέχωση των υπηρεσιών. 

Η απομάκρυνση του συναδέλφου, με τον οποίο υπήρχαν «προβλήματα συνεργασίας» δημιουργεί πρακτικά προβλήματα στις οικονομικές υπηρεσίες με κυριότερο τον κίνδυνο να μην πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου καθώς στο τμήμα μισθοδοσίας μένουν μόλις 2 συνάδελφοι για τη μισθοδοσία των 1000 εργαζομένων του Δήμου Ιωαννιτών. 

Προφανώς υφίσταται το διευθυντικό δικαίωμα σε τέτοιες αποφάσεις, αλλά ομοίως υπάρχει και για τις συνθήκες εργασίας που συνεχίζουν να είναι απαράδεκτες στο κτίριο των οικονομικών υπηρεσιών, για την υποστελέχωση που δεν αντιμετωπίζεται με απομακρύνσεις έμπειρων συναδέλφων, για την τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ για την πανδημία κοκ. 

Η δημοτική αρχή αρνείται οποιαδήποτε συνάντηση με το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων, το Σύλλογο, και κρύβεται πίσω από τα μέτρα κατά της πανδημίας την ίδια στιγμή που κάλεσε χθες τους προϊσταμένους των οικονομικών υπηρεσιών σε συνάντηση στο χώρο του κεντρικού δημαρχείου.  Εχθρεύεται την οργάνωση των εργαζομένων και δεν χάνει ούτε στιγμή για να το δείχνει.  

Απαιτούμε :

Να σταματήσει το γαϊτανάκι των μετακινήσεων συναδέλφων και προϊστάμενων. Προσλήψεις θέλουμε. Όχι μετακινήσεις. 

Την άμεση στελέχωση των οικονομικών υπηρεσιών αλλά και όλων των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.

Την τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας μας

Την απομάκρυνση από τα ακατάλληλα κτίρια.  

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 -10-2020 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΕΚΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]