O Εργατικός Αγώνας για τον ερχομό του Πομπέο στη χώρα

 


Ανεπιθύμητος ο ανθύπατος του ιμπεριαλισμού

Ανακοίνωση της Κίνησης Κομμουνιστών – Εργατικός Αγώνας για την επίσκεψη Πομπέο.

Σε λίγες μέρες επισκέπτεται τη χώρα μας ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για να επιβάλλει Pax Americana. Να προωθήσει δηλαδή τα αμερικανονατοϊκά στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Η επίσκεψη Πομπέο αποσκοπεί στην επίσπευση των «ειρηνευτικών» συνομιλιών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στη λογική του ιμπεριαλισμού να μείνουν ξανά αδιευκρίνιστες και γκρίζες πολλές πτυχές των ελληνοτουρκικών διαφορών ώστε να είναι μόνιμη και «αναγκαία» η «επιδιαιτησία» των ΗΠΑ στην περιοχή και η εκμετάλλευσή της κατά τα συμφέροντα τους.   

Για πολλές δεκαετίες οι αμερικανικές «επιδιαιτησίες» τίποτα καλό δεν προοιωνίζουν για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού κι αυτή που επιχειρείται τώρα δεν θ’ αποτελέσει εξαίρεση. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας απειλούνται στο βωμό του κατευνασμού της επιθετικότητας του τουρκικού βαθέως κράτους και της εξομάλυνσης των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας. Το ενδεχόμενο θερμών επεισοδίων ακόμα και πολεμικών συγκρούσεων όχι μόνο δεν απομακρύνεται αλλά αντίθετα γίνεται ακόμα πιο πιθανό τη στιγμή που ο ιμπεριαλισμός αντιμετωπίζει τις δυο χώρες ισότιμα, εξισώνοντας τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας με τις σπασμωδικές αντιδράσεις της ελληνικής πλευράς που ακροβατεί ανάμεσα στην υπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων κι εκείνων των συμφερόντων των ιμπεριαλιστικών πατρόνων της. Ο λόγος δε γίνεται μόνο για την κυβέρνηση της ΝΔ, σύσσωμος ο αστικός πολιτικός κόσμος υπηρετεί με πάθος αυτά τα συμφέροντα που απέχουν από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.  Όταν οι επίδοξοι «επιδιαιτητές» μιλούν για «αμφισβητούμενες περιοχές» τότε «το ντέρμπι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο» όπως λέει ένα όχι και τόσο παλιό τραγούδι. Η συμμετοχή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην «επιδιαιτησία» επιβεβαιώνει πως οι όποιες «λύσεις» θα είναι επώδυνες για τον ελληνικό λαό αφού θα γίνουν με γνώμονα τα γεωπολιτικά συμφέροντα του ιμπεριαλισμού στην ανατολική Μεσόγειο. Για να προωθηθούν αυτά θα πρέπει η αστική τάξη της Τουρκίας να μείνει ευχαριστημένη ώστε να απαγκιστρωθεί από τη ρωσική επιρροή και να επιστρέψει στις αγκαλιές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Το αντίτιμο αυτής της ευχαρίστησης θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός χάνοντας μέρος των δικαιωμάτων του.  

Ο Μάικ Πομπέο έρχεται επίσης να επιβλέψει την πρόοδο του ξεπουλήματος νευραλγικών τομέων για την άμυνα και την ανάπτυξη της χώρας σε αμερικανικά επιχειρηματικά συμφέροντα. 

Για όλους αυτούς τους λόγους ο ελληνικός λαός πρέπει να δείξει την πλήρη διαφωνία του με την υποταγή της κυβέρνησης και της αστικής «αντιπολίτευσης» στο άρμα του αμερικανονατοϊκού ιμπεριαλισμού. Να υποδεχτεί τον Πομπέο όπως του αρμόζει: ως κατακτητή και επικυρίαρχο που έρχεται να επιβάλλει τη φωνή του κυρίου του. Με κινητοποιήσεις σε κάθε πόλη της χώρας που θα εκφράζουν την αντίθεση του λαού στις de facto «λύσεις» και τη δημιουργία ενός πλατύτερου αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη χώρα μας που θα παλέψει για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την αποδέσμευση της από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ένα κίνημα που θα συντονίζει το βηματισμό του με αντίστοιχα κινήματα στις γειτονικές χώρες στο δρόμο της ειρήνης και της προάσπισης των συμφερόντων των Βαλκανικών λαών.

Σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης να υποδεχτούμε τον ανθύπατο του ιμπεριαλισμού όχι με τις δουλικές υποκλίσεις του αστικού κόσμου αλλά όπως πραγματικά είναι για το λαό τούτης της χώρας: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]