Νέα μέτρα για την Αττική Αυξητική τάση στα κρούσματα Τι γίνεται με το εμβόλιο της Moderna[βίντεο]

 


Την ανάγκη χρήση μάσκας τόνισε  για μια ακόμα φορά κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της νόσου Covid-19 ,ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης .

Αναφορικά με τα κρούσματα ο κ Μαγιορκίνης σημείωσε ότι παρατηρούνται τάσεις υπέρβασης από την προηγούμενη εβδομάδα ενώ στην Αττική διπλασιάστηκαν .Οπως είπε ο καθηγητής o δείκτης μετάδοσης εξαρτάται από τις μετρήσεις που έχουν γίνει δέκα μέρες πριν και φαίνεται ότι κινείται λίγο πάνω από το 1 .Αυτό όμως θα φανεί σε λίγες μέρες.

Μιλώντας για το εμβόλιο της Μoderna είπε ότι  βρίσκεται στην κλινική φάση  φάση 3 σε 25.000 εθελοντές ενώ στόχος είναι οι 30.000 εθελοντές.

Οι ηλικιωμένοι οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και   συνέστησε περιορισμό στις κοινωνικές επαφές τους .

"Το Lockdown είναι αποτελεσματικό αλλά είναι η τελευταία λύση .Πιστέψτε με είμαστε πολύ μακριά από αυτό "ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση .

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη  Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σειρά νέων μέτρων για την Αττική που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου .

Από τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, και έως 4 Οκτωβρίου, λαμβάνονται τα εξής επιπλέον περιοριστικά μέτρα στην Αττική:


Θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αναστέλλονται οι συναυλίες, τόσο σε ανοιχτούς, όσο και σε κλειστούς χώρους.

Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.

Θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 άτομα σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες .

Με στόχο την προστασία των συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ή είναι 65 ετών και άνω, συστήνεται: 

Nα περιορίσουν τις επόμενες 14 ημέρες τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες λαμβάνοντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας,

Nα αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος,

Nα αποφεύγουν τις μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επιπλέον, για την Αττική αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, π.χ. μετανάστες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Τέλος, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων λαμβάνονται τα ακόλουθα μέτρα:

Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα που εκτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.

Μετακινήσεις προς και από την εργασία σε τρία κύματα για το Δημόσιο τομέα στις 7:00, στις 8:00 και στις 9: 00 το πρωί.

Θέσπιση ευελιξίας  κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του Ιδιωτικού τομέα σε τέσσερα κύματα εντός διώρου από την έναρξη και λήξη του ωραρίου εργασίας.

Σαρωτικοί έλεγχοι και κυρώσεις σε εργοδότες και εργαζομένους που δεν τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας στους χώρους εργασίας, δηλαδή την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Εκτεταμένοι έλεγχοι rapid test από συνεργεία ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων στις επιβαρυμένες περιοχές της Αττικής και σε υπηρεσίες του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα που κρίνονται απαραίτητες για την απρόσκοπτη, συνεχόμενη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας, όπως είναι τα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως τα νοσοκομεία.

 

Δείτε αναλυτικά  στο βίντεο όλα όσα ειπώθηκαν στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της νόσου Covid-19 στη χώρα μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]