Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων:Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.M.Σ.) για την κατάρτιση πτυχιούχων ...

......στην ειδίκευση EΛΛHNIKH ΦIΛOΣOΦIA − ΦIΛOΣOΦIA TΩN EΠIΣTHMΩN.


ΔΙΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ»

To Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τον Τομέα Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Kρήτης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οργάνωσε και υλοποίησε από το φθινόπωρο του 1998 εγκεκριμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.M.Σ.) για την κατάρτιση πτυχιούχων στην ειδίκευση EΛΛHNIKH ΦIΛOΣOΦIA − ΦIΛOΣOΦIA TΩN EΠIΣTHMΩN.
Το συγκεκριμένο Δ.Δ.Π.M.Σ. οδηγεί στην απονομή:
α) Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ελάχιστης διάρκειας 4 εξαμήνων)
β) Διδακτορικού Διπλώματος Φιλοσοφίας (ελάχιστης διάρκειας 6 εξαμήνων),
εξασφαλίζοντας με την εξειδίκευση των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών και των υποψηφίων διδακτόρων του την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και την ικανοποίηση των ερευνητικών, εκπαιδευτικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας. Οι κάτοχοι των διπλωμάτων αυτών αποκτούν τη δυνατότητα να εργασθούν ως διδάσκοντες και ερευνητές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα, ως εκπαιδευτικοί αυξημένων προσόντων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση και ως στελέχη δημοσίων και ιδιωτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως αποδεικνύεται από την επαγγελματική σταδιοδρομία των αποφοίτων κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Ειδικότερα, τα κύρια επιστημονικά πεδία που καλλιεργούνται στο Τμήμα Φιλοσοφίας, δηλαδή η Ελληνική Φιλοσοφία και η Φιλοσοφία των Επιστημών, αποτελούν στρατηγικής σημασίας γνωστικές περιοχές, τόσο διεθνώς, όσο και για τη χώρα μας, που είναι υποχρεωμένη να εμβαθύνει και να αναδείξει κριτικά τα στοιχεία του πολιτιστικού της παρελθόντος και συνάμα να αντιμετωπίσει τα θεωρητικά προβλήματα που προκύπτουν σήμερα από τη ραγδαία ανάπτυξη των επιστημών. Το γεγονός αυτό συναρτάται άλλωστε και με τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι ερευνητικές της προτεραιότητες και εκτιμάται η παρουσία της στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της ευρύτερης διευρωπαϊκής συνεργασίας. Επιπλέον, το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών που διαρθρώνεται με άξονα τα δύο αυτά πεδία συμπληρώνεται με μαθήματα που θίγουν επίκαιρες προβληματικές («H Ελληνική Φιλοσοφία και ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός», «Ευρωπαϊκές Σπουδές και Φιλοσοφία των Επιστημών»). Το Δ.Δ.Π.M.Σ. «Ελληνική Φιλοσοφία-Φιλοσοφία των Επιστημών», λόγω του διεπιστημονικού του χαρακτήρα, έχει οργανωθεί και υλοποιείται ως διατμηματικό, διαπανεπιστημιακό και διιδρυματικό πρόγραμμα συσπειρώνοντας πλειάδα καθηγητών φιλοσοφίας και ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο πλαίσιό του ως εξωτερικοί συνεργάτες, επισκέπτες ομιλητές, μέλη συμβουλευτικών επιστημονικών επιτροπών και συμμετέχοντες σε ημερίδες, σεμινάρια και άλλες επιστημονικές δραστηριότητες.
Το Δ.Δ.Π.Μ.Σ. λειτουργεί χωρίς δίδακτρα για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ενώ η εισαγωγή σε αυτό προϋποθέτει εξέταση φακέλου υποψηφίου και συμμετοχή σε εξετάσεις. Ειδικότερα, ως προς τις εξετάσεις για την εισαγωγή νέων μεταπτυχιακών φοιτητών, η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών είναι η 14η Σεπτεμβρίου 2020. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μεταβείτε στον διαδικτυακό τόπο του Τμήματος Φιλοσοφίας, στην οικεία προκήρυξη: https://philosophy.uoi.gr/2020/06/07/d-d-p-m-s-quot-elliniki-filosofia-filosofia-ton-epistimon-quot-prokiryxi-kai-yli-gia-tis-exetaseis-eisagogis-metaptychiakon-foititon-akad-etos-2020-2021/  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]