H Ένωση Υπαλλήλων Επισιτισμού Ιωαννίνων για τον θάνατο 18χρονου ντελιβερά σε τροχαίο στην Άρτα

 


ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


Οι «αφανείς ήρωες», σύμφωνα  με τα λόγια του πρωθυπουργού, αποδεικνύονται  αναλώσιμοι καθώς μέσα στους 30 νεκρούς και τους 100αδες τραυματίες τα τελευταία               2 χρόνια ήρθε να προστεθεί χθες ο 18χρονος συνάδελφος ντελιβερας από την Άρτα, ο οποίος στον αγώνα για το μεροκάματο έχασε τη ζωή του. 

Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για την «κακιά ώρα», «άσχημες καιρικές συνθήκες» για την «ατομική ευθύνη», ξέρουμε ποιος ευθύνεται και γι’αυτό το έγκλημα. Ευθύνεται η πολιτική  της σημερινής όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων που δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να μη παίρνουν κανένα απολύτως μέτρο για την προστασία της ζωής των εργαζομένων.

Είναι η ίδια πολιτική που μας θέλει «φθηνούς», «ευέλικτους», «αναλώσιμους» χωρίς σταθερά ωράρια, χωρίς ΣΣΕ, χωρίς μέτρα προστασίας ακόμα και ανασφάλιστους που μας αναγκάζει να δουλεύουμε 10ωρα, 12ωρα σε 2 και 3 μαγαζιά για να βγει το μεροκάματο. 

Αυτό το σύστημα που για τα κέρδη δεν λογαριάζει ανθρώπινες ζωές.

Το σωματείο επισιτισμού – τουρισμού Ιωαννίνων εκφράζουμε τα συλλυπητήρια  μας στην οικογένεια – στους συμμαθητές και φίλους του αδικοχαμένου συναδέλφου μας. 

Καλούμε όλους  τους συναδέλφους την οργή, αγανάκτηση γι αυτό το νέο έγκλημα να τη μετατρέψουμε σε αγώνα και να μη ξαναθρηνήσει η τάξη μας άλλους νεκρούς.

ΤΩΡΑ με ευθύνη των εργοδοτών να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της ζωής μας: μηχανάκια, κράνη, στολές, γάντια κλπ. 

Κανένας εργαζόμενος στον κλάδο να μην ανεχτεί άλλο αυτή την κατάσταση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πορευτούν στην πάλη για κλαδικές ΣΣΕ με ανάκτηση όλων των απωλειών. Επαναφορά των ΒΑΕ και για την ειδικότητα των διανομέων. Κανένας διανομέας στο δρόμο με ακραίες καιρικές συνθήκες. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αναλογιστούν την καθημερινότητα τους. Διέξοδος υπάρχει και βρίσκεται στον αγώνα, στην οργάνωση στα ταξικά σωματεία στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας απέναντι στο σάπιο σύστημα που μπροστά στα κέρδη του δεν λογαριάζει ούτε τις ζωές μας. 

Το σωματείο καλεί την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου σε στάση εργασίας 10:00π.μ.-1:00μ.μ.  κ συγκέντρωση στην Περιφέρεια 11:00 η ώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]