Ένωση Γονέων Δήμου Ιωαννιτών:Γενική συνέλευση λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Ιωάννινα 5-9-2020
Αγαπητοί γονείς
Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και παρακολουθούμε με αγωνία τις παλινωδίες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τους όρους που θα λειτουργήσουν τα σχολεία. Η εξάπλωση του ιού γίνεται με  γεωμετρική πρόοδο, η αύξηση των κρουσμάτων είναι τεράστια  και  στη χώρα μας έχει υπάρξει πλήρης  αναστροφή της εικόνας του Μαρτίου – Μαΐου.  Οι κίνδυνοι για τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας και την κοινωνία γενικότερα, είναι μεγάλοι, καθώς υπάρχει περίπτωση η πανδημία να πάρει,  με το άνοιγμα των σχολείων, ανεξέλεγκτες διαστάσεις,  αν δεν υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση των υγειονομικών όρων λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων.
Το διάστημα των προηγούμενων μηνών, ενώ επιβάλλονταν να  θωρακιστεί το Δημόσιο σύστημα Υγείας και να διαμορφωθούν οι συνθήκες ασφαλούς  λειτουργίας των σχολείων, αυτό δεν έγινε. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ανάπτυξη των σχολικών υποδομών. Οι προσλήψεις καθαριστριών γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση και είναι πολύ λιγότερες των αναγκών.
Επιπλέον, ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει να μην διεκδικεί  και να μην δίνει λύσεις σε χρόνια στεγαστικά-λειτουργικά  προβλήματα των σχολείων, για τις οποίες, μάλιστα, είχε δεσμευτεί (ΣΑΠ, 28ο Νηπιαγωγείο κλπ).
Ως Ένωση Γονέων απαιτούμε:
Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν επιτέλους την ευθύνη για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των σχολείων.
Εδώ και τώρα μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη και ταυτόχρονα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.
Η ασφαλής πρόσβαση στο σχολείο είναι δικαίωμα του κάθε μαθητή και εκπαιδευτικού.
Προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συντονισμός της δράσης με στόχο την ασφαλή εκπαίδευση των παιδιών μας, καλούμε τους αντιπροσώπους και τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων του Δήμου Ιωαννιτών σε Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 9 του Σεπτέμβρη στις 7:00 το απόγευμα στον προαύλιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου στο Κάστρο.
Καλούμε να παραστούν στη Γ.Σ. εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας (ΣΕΠΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ)
Επιβεβλημένη  η χρήση μάσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]