LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Άρτας



Όλοι και Όλες  στη σύσκεψη των σωματείων για την οργάνωση της πάλης μας το Σάββατο 3 Οκτωβρίου  στις 7.οομ.μ. στο εργατικό Κέντρο

Όλοι και Όλες στην συγκέντρωση για την καταδίκη της «Χρυσής Αυγής» την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου  στις 8.οο μ.μ. στην πλ. Κιλκίς.

Όλοι και Όλες στο συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη στις 8.οομ.μ. στην πλ. Κιλκίς για μια μαζική και ενωτική απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση για την προετοιμασία μιας νέας πανεργατικής κλιμάκωσης.

Τα όσα βιώνουν τα λαϊκά στρώματα, δείχνουν ότι η κυβέρνηση και το κράτος, δε θέλουν και δε μπορούν να πάρουν μέτρα που να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια του λαού, που να προστατεύουν τη δουλειά και το εισόδημα των εργαζομένων σε συνθήκες νέας καπιταλιστικής κρίσης. 

Μπορούν όμως και θέλουν: 

- Να διαμορφώνουν όρους γαλέρας, στους χώρους εργασίας. 

- Να περνούν νομοσχέδια που ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση της αποζημίωσης των υπερωριών και το πετσόκομμα του δώρου Χριστουγέννων, όπως έκανε πριν με το δώρο Πάσχα και το επίδομα άδειας. 

- Να εφαρμόζουν τον κεφαλοποιητικό πυλώνα ασφάλισης, ξεκινώντας δηλαδή το πετσόκομμα από την επικουρική ασφάλιση και ανοίγοντας το δρόμο και στην κύρια ασφάλιση.

- Να γενικεύουν το χρόνο εργασίας και την ευελιξία, καταργώντας την πληρωμή των υπερωριών, το σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, τις ΣΣΕ. Να διαλύουν τις εργατικές συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, τόσο με την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου «για τον περιορισμό των διαδηλώσεων» και της δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος, με κατάργηση όλων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και με ταυτόχρονο «ξεσάλωμα» της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Γι’ αυτούς τους λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον απεργοκτόνο νόμο και την μετατροπή των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς σε ιδιώνυμο έγκλημα, γι’ αυτούς τους λόγους η ΝΔ ψήφισε το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και τώρα ψηφίζει νέες αντιδραστικές ρυθμίσεις που περιορίζουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

- Να καταργούν και τυπικά τις υπερωρίες και τον σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς. Να δουλεύουμε όσο υπάρχει δουλειά με ρυθμούς εξόντωσης και μετά αν υπάρχει η δυνατότητα θα δίνονται μόνο ορισμένα ρεπό.

Μια τέτοια τρομοκρατία τους χρειάζεται και ένα αποκούμπι. Γι’ αυτό τη δίκη των Ναζιστών της «Χρυσής Αυγής» την τραβάνε έξη χρόνια και τώρα προσπαθούν και νομικά να την «ρίξουν στα μαλακά».  Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την επόμενη μέρα. Οι λουφαγμένοι σε ένα βαθμό σήμερα φασίστες, όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου θα συνεχίσουν να είναι η χρήσιμη εφεδρεία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Δεν έπαψαν ποτέ να στηρίζουν όλα τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα μας, τις συλλογικές συμβάσεις, την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς. Έχουν το μερτικό τους όποτε τους καλούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα στο να μπαίνουν εμπόδιο να σηκώνουν οι εργαζόμενοι κεφάλι, για να επικρατεί στους χώρους δουλειάς και σε σχολεία σιγή νεκροταφείου, ενισχύοντας το φόβο και το συμβιβασμό. Δεν είναι τυχαίο, που η υπεράσπιση των εργαζομένων στο «Μάρκετ ιν» στα Γιάννενα, από το ταξικό Εργατικό Κέντρο Γιαννίνων, και με τη συμπαράσταση  του Εργατικού Κέντρου Άρτας, προσπαθούν να την εμφανίσουν σαν «εγκληματική ενέργεια», και το Εργατικό Κέντρο Γιαννίνων σαν «εγκληματική οργάνωση», σέρνοντας στα δικαστήρια τον πρόεδρο του Ε.Κ.Ι.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο,  το λέμε για άλλη μια φορά, δεν πειθαρχούμε, δεν αναστέλλουμε τη συνδικαλιστική δράση. Το αποδείξαμε ήδη με απανωτές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις και στην περίοδο του Κορωνοιού. Χιλιάδες συσπειρώθηκαν στις κινητοποιήσεις για τα εργατικά «ατυχήματα», στις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, σε κάθε πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο κάθε εργαζόμενος. Τα ΔΣ των σωματείων αναλαμβάνοντας ουσιαστικές ευθύνες για την οργάνωση της δράσης και των κινητοποιήσεων, σπάζουν κάθε προσπάθεια να δημιουργήσει η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα κλίμα υποταγής και συμβιβασμού, κλίμα περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπολογίζουμε τα πραγματικά δεδομένα της πανδημίας και τη γνώμη των ειδικών, δηλαδή φροντίζουμε σε ότι κάνουμε να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων που συζητούν,  κινητοποιούνται και διαδηλώνουν. 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης σε όλους αυτούς που συναντηθήκαμε  στην κοινή δράση, σε σωματεία  και συνδικαλιστές που αγωνιούν για τις εξελίξεις και προβληματίζονται για  το «κεφαλοκλείδωμα»  που κάνουν οι εργατοπατέρες με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, στο  συνδικαλιστικό κίνημα. Ο  αγώνας για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος αποκτά σήμερα εξαιρετική σημασία και πρέπει να αφυπνίσει κάθε τίμιο εργάτη και συνδικαλιστή και ειδικά μπροστά στα νέα εμπόδια που επιχειρεί να ορθώσει η εργοδοσία και η κυβέρνηση, το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και ότι η αλλαγή στην κατάσταση του εργατικού κινήματος δεν μπορεί να γίνει χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, χωρίς να αμφισβητήσουμε την κυριαρχία της ΕΕ, χωρίς σύγκρουση με τις αντιλαϊκές πολιτικές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]