Θεσπρωτία:Μεγάλη συμμετοχή στην αιμοδοσία της ενορίας Κεστρίνης

 
Μεγάλη συμμετοχή στην αιμοδοσία της ενορίας ΚεστρίνηςΣε μια εποχή, που τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, παρουσιάζουν ελλείψεις σε αίμα, μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην αιμοδοσία της ενορίας Κεστρίνης, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020. 


Μονάδα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έκανε αιμοληψία σε αρκετά, για τα δεδομένα της εποχής και τα πληθυσμιακά κριτήρια του χωριού, άτομα. 


Στους αιμοδότες προσφέρθηκαν εδέσματα από την ενορία Κεστρίνης, ως ένα μικρό ευχαριστώ για την προσέλευση και τη συμμετοχή τους


Μιλώντας νωρίτερα στη Θεία Λειτουργία ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος τόνισε ότι η πίστη δεν περιορίζεται μόνο στα λόγια, αλλά εκδηλώνεται σε έργα αγάπης και αυταπάρνησης υπέρ του συνανθρώπου.Ένα από αυτά τα έργα είναι και η αιμοδοσία. Αίμα ζητείται... Δεν έπρεπε να παρατηρείται έλλειψη... Γιατί υπάρχει αίμα...


Και πρόσθεσε: "Ρέει αίμα άφθονο, ως ζωηφόρος ποταμός,  στις φλέβες όλων σχεδόν των ανθρώπων,  από το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί ποσότητα ακινδύνως. Και όχι μόνο ακινδύνως, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η αφαίρεση αίματος ωφελεί κατά τη γνώμη των γιατρών.    Και κατέληξε: "Ο χριστός έδωσε το πολύτιμο αίμα του για τη σωτηρία όλου του κόσμου. Δεν θα θελήσουμε και εμείς εμπνεόμενοι από το παράδειγμά του, να προσφέρουμε λίγες σταγόνες από το αίμα μας για όσους έχουν ανάγκη;". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]