ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Γιάννενα Τώρα:Συμπληρώνοντας έναν χρόνο στη συνδιοίκηση του Δήμου Ιωαννιτών

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τη στιγμή που ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και αφότου διαμορφώθηκε η Δημοτική αρχή με τη σύμπραξη των τριών παρατάξεων, ένα πράγματι πρωτόγνωρο πείραμα για τα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μια Δημοτική Αρχή, μάλιστα, μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο που παρά το γεγονός ότι συνεχώς βρίσκεται αντιμέτωπη με τους σκοπέλους της αντιπολίτευσης και τον στείρο και άγονο αντιπολιτευτικό της λόγο, έχει το θάρρος και να συνεχίζει να διοικεί το Δήμο αλλά και να μένει απόλυτα προσηλωμένη στο έργο της.

Μέσα σ’ αυτόν το χρόνο πολλά έγιναν, πολλά ειπώθηκαν και πολλά μένουν ακόμη να γίνουν, ώστε η πόλη, ο Δήμος Ιωαννιτών, να αλλάξει σελίδα και να εξελιχθεί σε έναν πραγματικά σύγχρονο ευρωπαϊκό δήμο.

Δυστυχώς, αυτός ο πρώτος χρόνος της νέας Δημοτικής Αρχής συνέπεσε με την εξάπλωση της πανδημίας covid-19, που άλλαξε άρδην την καθημερινότητά μας αλλά και τις προτεραιότητες στα σχέδιά μας. Αυτό βέβαια δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και τη χάραξη της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου.

Το θετικό βέβαια είναι πως η Δημοτική Αρχή και ο ΟΚΠΑΠΑ με Πρόεδρο τον κ. Δημήτρη Πάνου βρέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, προσφέροντας πολύτιμο κοινωνικό έργο στις ευάλωτες ομάδες των συνδημοτών μας. Ταυτόχρονα, εκσυγχρονίστηκαν οι υπηρεσίες και τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου προς όφελος των υπαλλήλων και των δημοτών.

Δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής γίνονται εντατικές προσπάθειες αφενός για να διευθετηθούν χρόνια και λιμνάζοντα προβλήματα, αφετέρου δε να ξεπεραστούν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και οι αστάθμητοι παράγοντες που καθυστερούν την όποια προσπάθεια παραγωγής έργου, όπως με την αναβάθμιση του οδοφωτισμού και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού.

Όσον αφορά μάλιστα τη ΔΕΥΑΙ, ο Πρόεδρος της επιχείρησης και επικεφαλής της παράταξης κ. Άρης Μπαρζώκας έχει επωμιστεί ένα δύσκολο εγχείρημα. Παρόλα αυτά, αφενός προσφέρει λύσεις σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Επιχείρηση αφετέρου εργάζεται για τον περιορισμό της κατασπατάλησης οικονομικών πόρων, ώστε τελικά να οδηγηθούμε κάποτε σε μια γενναία μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, πράγμα που αποτελεί επιτακτικό αίτημα του συνόλου των δημοτών.

Από την άλλη μεριά, ασφαλώς και μέσα σε έναν χρόνο θα μπορούσε η πόλη να έχει σήμερα μια καλύτερη εικόνα, να έχει λύσει το πρόβλημα της καθαριότητας και να έχουν ευπρεπιστεί οι κοινόχρηστοι χώροι. Αισιοδοξούμε πως στο άμεσο προσεχές διάστημα οι θλιβερές εικόνες με τους κάδους γεμάτους απορρίμματα θα αποτελούν παρελθόν, προσφέροντας στους δημότες τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες και το σεβασμό που τους αξίζει.

Η συμπράτουσα στη Δημοτική Αρχή παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» με τον κ. Άρη Μπαρτζώκα, Πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ, τον κ. Δημήτρη Πάνου, Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ και με τα μέλη της, μένοντας πάντα δίπλα στον δημότη και αφουγκραζόμενη τα προβλήματά του, συνεχίζει να εργάζεται δυναμικά για ένα καλύτερο μέλλον σ’ αυτόν τον Δήμο.

Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]