Μωυσής Ελισάφ:Έκκληση για λήξη των καταλήψεων Η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να οδηγήσει σε τοπικά μέτρα

 


Την ανάγκη τήρησης των υγειονομικών μέτρων καθώς τα κρούσματα στην περιοχή μας είναι καθημερινά επεσήμανε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ κατά την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί καθώς η αύξηση κρουσμάτων μπορεί να οδηγήσει στη λήψη τοπικών μέτρων.

Ανέφερε ότι οι υγειονομικές υποδομές στην περιοχή είναι σε πολύ καλό επίπεδο ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της Μονάδας Λοιμωδών.

Ο δήμαρχος επανέλαβε την έκκληση για λήξη των καταλήψεων στα σχολεία καθώς ο συνωστισμός και η απουσία μέτρων μπορεί να προκαλέσει υγειονομικά προβλήματα.

Έκανε γνωστό ότι ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή από την τεχνική υπηρεσία η οποία θα προβεί στον έλεγχο των σχολείων μετά την λήξη των καταλήψεων και στην αποκατάσταση των ζημιών. 

«Δεν καταλόγισα καμία ευθύνη στα παιδιά. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τα προβλήματα τους και την αμφισβήτηση. Δεν στοχοποιώ κανέναν. Έκκληση απηύθυνα γιατί η περίοδος που ζούμε είναι δύσκολη και ο κίνδυνος μεγάλος», ανέφερε ο Δήμαρχος.


Απαντώντας σε διάφορα θέματα που τέθηκαν ο δήμαρχος τόνισε ότι η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή δεν είναι επαρκής με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά και σύγχυση.

Σχετικά με απολυμάνσεις στα σχολεία όπου μπορεί να υπάρχει θετικό κρούσμα ανέφερε ότι δεν αποφασίζονται από τον Δήμο αλλά γίνεται ότι ακριβώς προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]