Την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Πωγωνιανής ζητά ο Αμυράς


Την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Πωγωνιανής, στον Δήμο Πωγωνίου των Ιωαννίνων,το οποίο μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας έκλεισε το 2018, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Γιώργος Αμυράς από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Ο βουλευτής καταθέτει την επιστολή του Δήμου Πωγωνίου μέσω της οποίας γίνεται γνωστό ότι στο ακριτικό χωριό ζουν με τις οικογένειες τους 7 μαθητές του Δημοτικού, 7 μαθητές του Νηπιαγωγείου  και στο Παράρτημα της «Κιβωτού του Κόσμου» Πωγωνιανής  φιλοξενούνται άλλα 12 παιδιά.Οι 19 αυτοί μαθητές αναγκάζονται να μετακινηθούν σε καθημερινή βάση στο Δελβινάκι προκειμένου να φοιτήσουν στο μοναδικό εν λειτουργία Δημοτικό Σχολείο, στη γραμμή των συνόρων. Σημειώνεται ότι η  μετακίνησή τους γίνεται με δυσκολία λόγω του έντονου ανάγλυφου της περιοχής και των έντονων καιρικών συνθηκών, με δύσκολους χειμώνες.
Ο Γιώργος Αμυράς εκφράζοντας το σύνολο των δημοτών του ακριτικού Δήμου Πωγωνίου και της Κοινότητας Πωγωνιανής, ζητά τη συμβολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για την  άμεση επαναλειτουργία του σχολείου ώστε να παρέχεται η δυνατότητα ασφαλούς εκπαίδευσης δίπλα στο σπίτι τους, στα παιδιά και τις οικογένειές τους.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:








Αθήνα  04.09.2020
ΑΝΑΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΚΑΤΑΘΕΤΩ
σαν Αναφορά, τη συνημμένη επιστολή τουΔήμου Πωγωνίου σχετικά με την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Πωγωνιανής του οικείου Δήμου.
Παρακαλώ την αρμόδια υπουργό να απαντήσει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.


 Ο αναφέρων Βουλευτής


                        Γιώργος Αμυράς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]