ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Γονείς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι διεκδίκησαν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων


 Πραγματοποιήθηκε  χθες  το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λήψη μέτρων ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων στο Νομό Ιωαννίνων. Στη συγκέντρωση καλούσαν η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών και η Επιτροπή Αγώνα σχολικών καθαριστριών. Παράλληλα με την παρουσία τους στήριξαν το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Δασκάλων Νομού Ιωαννίνων και το τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.


Τη συγκέντρωση άνοιξε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Ιωαννιτών Τάσος Τόκας. Στην ομιλία του στάθηκε σε χαρακτηριστικά παραδείγματα που εντοπίζονται σε σχολεία του Νομού Ιωαννίνων και αναδεικνύουν τη μεταφορά της κρατικής ευθύνης για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι χρεώνονται οι γονείς το κόστος των διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό για όποιο παιδί παρουσιάζει συμπτώματα. 


Σημείωσε ότι οι καθαρίστριες με υπεράνθρωπες προσπάθειες καθαρίζουν τα σχολικά συγκροτήματα, αφού οι ανάγκες είναι αυξημένες. Για τον συγχρωτισμό μαθητών σε τάξεις κατήγγειλε ότι έχουν καταγραφεί παραδείγματα σύμπτυξης τμημάτων από 16 και 17 μαθητές σε 20 και 24 με το αιτιολογικό ότι έτσι προβλέπει ο νόμος, ενώ ούτε οι μισοί αναπληρωτές δεν έχουν φτάσει στα σχολεία σε σύγκριση με πέρυσι για να καταλήξει ότι δεν υπάρχει καμία ανάληψη κρατικής ευθύνης, όλα χρεώνονται στην ατομική ευθύνη. Κάλεσε τα σωματεία των εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να ξεπεράσουν αναστολές και να συμπράξουν με τους γονείς σε έναν κοινό αγώνα για ασφαλή σχολεία.


Από την Επιτροπή Αγώνα σχολικών καθαριστριών η Δήμητρα Ηλία σχολίασε ότι με τον απαράδεκτο διαγωνισμό που προκήρυξε η κυβέρνηση για τη στελέχωση των σχολείων με καθαρίστριες, πέταξε έξω έναν σοβαρό αριθμό καθαριστριών με πολύχρονη πείρα. Παράλληλα αναφέρθηκε σε παραδείγματα καθαριστριών που εξαναγκάζονται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε τρεις και τέσσερις σχολικές μονάδες και με τους διευθυντές να έχουν την απαίτηση να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου δύο φορές την ημέρα, με αποτέλεσμα οι καθαρίστριες αυτές να τρέχουν για το μεροκάματο από τις 6 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, με το κόστος της μεταφοράς από τη μία σχολική μονάδα στην άλλη να το χρεώνονται οι ίδιες και με αμφίβολη τη δυνατότητα να μπορούν ουσιαστικά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.



Η συγκέντρωση έκλεισε με χαιρετισμό του Κώστα Ηλία, μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων. Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στον βολικό αντίπαλο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση, τους λεγόμενους αρνητές της μάσκας, σχολιάζοντας δηκτικά ότι η ανυπαρξία ουσιαστικών κρατικών μέτρων είναι που σπρώχνει ένα τμήμα γονιών να είναι επιρρεπείς σε σκοταδιστικές αντιλήψεις, ενώ από την άλλη όλη η προπαγάνδα των προηγούμενων χρόνων περί ατομικών δικαιωμάτων σε βάρος των συλλογικών έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα να εξαφανίζεται η κρατική συλλογική ευθύνη και η διασφάλιση των δικαιωμάτων του λαού.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]