Σύσκεψη με τη συμμετοχή της Υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα μέτρα προστασίας στις προνοιακές δομές Ηπείρου

Η προστασία των  φιλοξενούμενων στις  προνοιακές και γενικά στις κλειστές δομές από τη μετάδοση του κορωνοϊού, ήταν το βασικό αντικείμενο της συζήτησης που είχε σήμερα η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και Αντιπεριφερειάρχες κατά την επίσκεψή της στην Περιφέρεια.
Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου για τον εφοδιασμό υπηρεσιών και δομών με υλικά προστασίας, ως επίσης και για την συστηματική και αποτελεσματική προσπάθεια που γίνεται για τις ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Περιφερειάρχης έθεσε στην Υφυπουργό και το ζήτημα της πολυετούς αχρησίας του  ΠΕΔΥ Ιωαννίνων που δεν έχει χρησιμοποιηθεί από την ημέρα κατασκευής και εξοπλισμού του από τις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ), ζητώντας να  εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησής του κατά την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντηση η Υφυπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Ο κ. Περιφερειάρχης  με ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις σε προνοιακές δομές της Περιφέρειας Ηπείρου. Συζητήσαμε τόσο τι γίνεται στις κλειστές δομές παιδικής προστασίας, αλλά και στις κλειστές δομές ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων. Μετά την επίσκεψή μου το πρωί στο Γηροκομείο της Μητρόπολης Ιωαννίνων αλλά και στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, υπενθυμίσαμε άλλη μια φορά και συζητήσαμε ενδελεχώς για τους ελέγχους που γίνονται από πλευράς Περιφέρειας, αλλά και τους μοριακούς ελέγχους του ΕΟΔΥ για να διασφαλίσουμε την υγεία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Με ενδιαφέρον και χαρά έμαθα ότι ενεργοποίησαν και ένα κινητό κλιμάκιο για ελέγχους σε κλειστές προνοιακές δομές γηροκομείων και χρονίως πασχόντων, οπότε παραμένουμε σε στενή συνεργασία. Ζητούμε συνεχώς σε εργαζομένους και διοικήσεις δομών να είναι πολύ αυστηροί στην τήρηση των μέτρων και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τους συμπολίτες μας».
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Α. Καχριμάνης χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση με την Υφυπουργό και πρόσθεσε:  «Την ευχαριστώ για τη συνεργασία και ευελπιστώ  ότι θα δώσουμε λύσεις σε διάφορα χρονίζοντα προβλήματα στην περιοχή μας καθώς και  στα θέματα του κορωνοϊού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]