ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κεντρική διαχείριση για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων προτείνει η Περιφέρεια Ηπείρου

Τη θέση του, την οποία έχει διατυπώσει σε διαδοχική αλληλογραφία του με το Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών για τον τρόπο χρηματοδότησης των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία του covid- 19, επανέλαβε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

 Όπως  εξήγησε από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν κατατέθηκε στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών το σχέδιο πρόσκλησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπήρξαν διαδοχικές επαφές  με το Υπουργείο και στις 9 Σεπτεμβρίου, υπήρξε απάντηση στην έγγραφη πρόταση του Υπουργείου, στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά στη συνδρομή της Περιφέρειας με το ποσό των 41,5 εκ ευρώ στο ΕΠΑΝΕΚ, αλλά  και στις δράσεις που είχε αναλάβει και βρίσκονται σε εξέλιξη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με το σχετικό έγγραφο καλείται το Υπουργείο να  εκδώσει αντίστοιχη πρόσκληση με αυτή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  μέσω του ΕΠΑΝΕΚ για το σύνολο της χώρας με περιφερειακή κατανομή και με επιπλέον διάθεση πόρων στο Ε.Π. της Περιφέρειας

«Όταν μας δόθηκε- συνέχισε- η πρόταση της Κεντρικής Μακεδονίας, κινηθήκαμε αμέσως προς όλες τις κατευθύνσεις μαζί με άλλους Περιφερειάρχες (Κ. Αγοραστό – Στ. Αρναουτάκη) που έχουμε προχωρημένα προγράμματα και υπερδέσμευση που φτάνει και στο 200% για να δούμε πως θα γίνει κεντρικά το πρόγραμμα, αλλά και που θα βρεθούν τα χρήματα. Τα 150 εκ. ευρώ της Κεντρικής Μακεδονίας, είναι χρήματα που πιθανόν περισσεύουν. Δεν είναι όμως σωστό επειδή μια Περιφέρεια κάνει αυτή την κίνηση, που είναι δύσκολο να υλοποιηθεί, οι άλλες να μείνουν στη γωνία. Είναι απαράδεκτο να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία οι Περιφέρειες και θεωρώ ότι αυτό το ταμείο  πρέπει να γίνει κεντρικά από το Υπουργείο, από το ΕΤΕΑΝ και να το αναλάβει ο ΕΦΑΠΑΕ, ώστε να αποφευχθούν και οι προσωπικές τριβές». 

Όσον αφορά τη διάθεση των 41,5 εκ. ευρώ που έχει διατεθεί μέχρι σήμερα από το Ε.Π. της Περιφέρειας Ηπείρου στο ΕΤΕΑΝ, ο Περιφερειάρχης είπε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση για το ποιες επιχειρήσεις στηρίχθηκαν, εκτίμησε όμως πως από το ποσό αυτό προέρχονται τα χρήματα που καταβάλλονται (500. 1000 ευρώ κλπ) σε επιχειρήσεις και εργαζομένους καθώς επίσης και για τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στις δομές Δημόσιας Υγείας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]