Ο Αύγουστος "έσωσε" την τουριστική σεζόν της Πρέβεζας


Την ίδια στιγμή στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού βρέθηκε η Πρέβεζα,,όπως μεταδίδει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας.
Ικανοποίηση, δεδομένων πάντα των ιδιαίτερων συνθηκών που έφερε η πανδημία, επικρατεί στους τοπικούς φορείς από την κίνηση του καλοκαιριού (και κυρίως του μήνα Αύγουστου) στην Πρέβεζα. Μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου Στράτος Ιωάννου, τόνισε ότι η Πρέβεζα κατάφερε και "έσωσε την παρτίδα" του φετινού δύσκολου καλοκαιριού. Μάλιστα τα παράλια της Ηπείρου ήταν μια από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας που κατάφεραν να έχουν υψηλές πληρότητες γεγονός που σύμφωνα με τον τον κ.Ιωάννου οφείλεται κατά κύριο λόγο στην "κεφαλαιοποίηση" της προβολής που έγινε τα προηγούμενα χρόνια αλλά και το γεγονός ότι οι Έλληνες τουρίστες επέλεξαν ως προορισμό τους την Ηπειρωτική Ελλάδα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας υπογράμμισε επίσης το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και τήρηση μέτρων ασφαλείας για τον κορονοϊό που έδειξαν οι επαγγελματίες της περιοχής (με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ένα κρούσμα στο προσωπικό των επιχειρήσεων) εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι με το σωστό προγραμματισμό και τη δυναμική προβολή η "επόμενη" μέρα θα είναι πολύ καλύτερη για την Πρέβεζα.
Την ίδια στιγμή η Πρέβεζα βρέθηκε σε μια από τις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ ενεργοποιήθηκαν 4.770 επιταγές (ποσοστό 7% πανελλαδικά ) κατατάσσοντάς την στην τέταρτη θέση μετά τη Χαλκιδική, την Εύβοια και τη Θάσο.Χαμηλότερα στη λίστα βρέθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας με 1.280 επιταγές και ποσοστό που φτάνει στο 2% πανελλαδικά. Από την 1η μέχρι και τις 31 Αυγούστου, συνολικά ενεργοποιήθηκαν 71.332 επιταγές σε τουριστικά καταλύματα και 8.718 επιταγές ακτοπλοϊκής μετακίνησης .Συγκεκριμένα, 51.363 επιταγές του βελτιωμένου και ενισχυμένου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2020-2021 που ξεκίνησε την 1η Αυγούστου, καθώς και 19.969 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2019-2020, που παρατάθηκε έως τις 31 Οκτωβρίου 2020, ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα σύμφωνα πάντα με τον ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]