Κακοκαιρία:Στα νησιά του Ιονίου τα περισσότερα προβλήματα

 


Στα νησιά του Ιονίου επικεντρώνονται έως αυτή τη στιγμή τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία που ονομάστηκε «Ιανός». 


Σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη έχουν διακοπεί οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και παρατηρούνται προβλήματα σε υποδομές και στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Εκτός από την βροχή, το βασικό χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι. 


Ζάκυνθος

Ισχυροί άνεμοι που φθάνουν τα 9-10 μποφόρ αλλά και πολύ δυνατή βροχή, είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στη Ζάκυνθο.


Στην περιοχή του Καλαμακίου, πυλώνας ρεύματος έπιασε φωτιά κοντά σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και της ΔΕΔΔΗΕ. Η φωτιά έσβησε αμέσως, αλλά θα χρειαστούν περαιτέρω εργασίες σήμερα. Από την βλάβη αυτή, μένει χωρίς ρεύμα ξενοδοχείο της περιοχής που φιλοξενεί τουρίστες αλλά και περίπου δέκα σπίτια.


Ακόμη, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, έχουν πραγματοποιήσει άνοιγμα σε χαντάκια στις περιοχές του Αργασίου και του Αλυκανά που είχαν πλημμυρίσει.


Κεφαλονιά - Ιθάκη

Αγκυροβολημένο ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ελβετίας, παρασύρθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Σχίνου, ανατολικά της Ιθάκης. Οι δύο επιβαίνοντες του σκάφους αποβιβάστηκαν με ιδία μέσα στην ακτή και είναι καλά στην υγεία τους. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το ιστιοφόρο πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ.



Η πτήση FR6611 της Ryanair από το Ηνωμένο Βασίλειο με προορισμό την Κεφαλονιά, δεν μπόρεσε να προσγειωθεί  χθες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του νησιού, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν. Το αεροπλάνο προσπάθησε αρκετές φορές να προσεγγίσει τον διάδρομο προσγείωσης δίχως όμως επιτυχία ενώ στην συνέχεια πέταξε ως την Λευκάδα. Η ταλαιπωρία των επιβατών τελείωσε στις 20:45 όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλο

Λευκάδα

Με τις λιγότερες απώλειες σε σχέση με την Ζάκυνθο την Κεφαλονιά και την Ιθάκη φαίνεται ότι περνάει από την Λευκάδα ο κυκλώνας ΙΑΝΟΣ. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στη νότια Λευκάδα που τα φαινόμενα είναι και πιο έντονα. Το  γεγονός ότι υπήρξε προετοιμασία τόσο από τους έχοντες σκάφη και καϊκια , όσο και από τους επιχειρηματίες , συμβάλλει ώστε μέχρι τώρα να μην έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα  και ζημιές  στο νησί .. Δύσκολη η κατάσταση στη δυτική παραλία της Λευκάδας με πολλά στενά να έχουν πλημμυρίσει και οι κάτοικοι να μην μπορούν , σε κάποιεςπεριπτώσεις , να βγουν από το σπίτι τους

 Σύμφωνα με το meteo.gr ,δορυφορικές εκτιμήσεις της έντασης του ανέμου έδειξαν μέση ένταση ανέμου 90 km/h δυτικά της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, λίγο πριν ο ΙΑΝΟΣ κινηθεί στο στενό ανάμεσα σε αυτά τα δύο νησιά μετά τις 04:00 ώρα Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια αυτής της κίνησης, οι μεγαλύτερες εντάσεις ανέμου έπληξαν την Ιθάκη, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και την Δυτική Αχαΐα με ριπές που ξεπέρασαν τα 80 km/h.

πηγή 902.gr//Lefkadapress.gr//meteo.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]