ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ο κορωνοϊός "γονάτισε" την οικονομία της Ηπείρου


Το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής που υπέστη  η  Ήπειρος  το δεύτερο τρίμηνο του  2020  στον ξενοδοχειακό κλάδο και την εστίαση "αποτυπώνουν" τα στοιχεία που δόθηκαν  στη δημοσιότητα από την Στατιστική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με αυτά η πανδημία προκάλεσε σοβαρότατες επιπτώσεις στους δύο αυτούς κλάδους με τον τζίρο να καταγράφει ελεύθερη πτώση. 

Οπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας,στα καταλύματα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας  τους μήνες Απρίλιο, Μάϊο και Ιούνιο ο τζίρος έπεσε κατά 88,3% σε σχέση με το 2019 και από τα 6,8 εκατομμύρια  πέρσι ανήλθε μόλις  στις 798.071 ευρώ το 2020! Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην εστίαση με τη μείωση να φτάνει  στο 73,5% και τον τζίρο στα 2,1 εκατομμύρια  αντί των  7,5 εκατομμυρίων ευρώ του δευτέρου τριμήνου του 2019. 

Στη γειτονική  Άρτα η μείωση είναι 68% για τα καταλύματα και  47,3%  για την εστίαση, στη Θεσπρωτία  83,3% για τα καταλύματα και  63,3% για την εστίαση, ενώ στα Ιωάννινα η πτώση στα καταλύματα ανήλθε στα  89,3%  και στην εστίαση  54,3%. Τα επόμενα στοιχεία τα οποία θα συμπεριλαμβάνουν και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο σίγουρα θα  είναι  καλύτερα  τουλάχιστον για τις παραθαλάσσιες Πρέβεζα και Θεσπρωτία που όμως  σε καμία περίπτωση δε μπορούν να "σώσουν" τη  δύσκολη κατάσταση που  κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]