ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Επιστολή στον Δήμαρχο για την επίλυση σοβαρών ζητημάτων για την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων της Καστρίτσας

Επιστολή στον Δήμαρχο Ιωαννίνων απέστειλε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστρίτσας κ.Νικόλαος Πανταζής  για  μια σειρά ζητημάτων  που αφορούν την υγεία και   την ασφάλεια  των κατοίκων   της συγκεκριμένης περιοχής .
Ενα μάλιστα από τα 3 ζητήματα αποτελούσε προεκλογική δέσμευση στο  έντυπο βιβλίο των δεσμεύσεων της παράταξης  σχετικά με  τη  συγκεκριμένη περιοχή ....
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου στην επιστολή του   αναφέρει αναλυτικά:



"Αξιότιμε κε. Δήμαρχε σαν Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου της Καστρίτσας Ιωαννίνων, καθώς κυρίως σαν κάτοικος αυτής θα ήθελα να σας ενημερώσω για κάτι που ήδη έχει γίνει γνωστό και αφορά το σημείο εισόδου - εξόδου από το χωριό της Καστρίτσας (περιοχή Μύτικα).
Η εν λόγω περιοχή είναι επικίνδυνη χάρη σε 3 παράγοντες που θα σας παραθέσω  κάτωθεν:
1. To κυριότερο θέμα κινδύνου είναι τα τεράστια βράχια που βρίσκονται ακριβώς "πάνω" από το κεφάλι των οδηγών και περαστικών του σημείου. Τα συγκεκριμένα βράχια του σημείου κατά το παρελθόν έχουν αρκετές φορές προκαλέσει προβλήματα λόγω κατολισθήσεων τους στον κεντρικό δημόσιο Δημοτικό δρόμο και ευτυχώς έως σήμερα δεν θρηνήσαμε θύματα (παρά μόνο τη δεκαετία του 1990 ένας βράχος χτύπησε το αγροτικό αυτοκίνητο του κου. Ιωάννη Σ. Νάκου χωρίς τραυματισμούς, με μόνο λίγες υλικές ζημιές). Προ δύο ημερών που πεζοπορούσα του σημείου διαπίστωσα μικρές πέτρες μεγέθους όσο μια παλάμη ενήλικα άντρα πεσμένες από το ίδιο σημείο στο οδόστρωμα ικανές για υλικές ζημιές σε οχήματα. Μιας και το συγκεκριμένο θέμα το έχετε τυπώσει σαν δέσμευση σας και στο έντυπο περιοδικό των προεκλογικών δεσμεύσεων σας το οποίο και κατέχω και μιας κυρίως ότι πρόκειται για θέμα ανθρώπινης ζωής παρακαλώ για τις ενέργειες τοποθέτησης από μεριάς πολιτείας ενός ειδικού μεταλλικού διχτυού ή κάτι αντίστοιχο σαν υλικό ώστε να μας εξασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή όσο το δυνατόν διέλευση από το σημείο που κάθε μέρα δεκάδες άνθρωποι διαβαίνουν από το στενό αυτό σημείο της περιοχής.

2. Στο ίδιο ακριβώς σημείο που σας προανέφερα από τη μεριά του αύλακα (λάκκου) της περιοχής δεν υπάρχουν στην άκρη του οδοστρώματος προστατευτικές μπάρες που να συγκρατούν αυτοκίνητο ή άλλο μέσο σε περίπτωση εκτροπής από τον δρόμο προς το σημείο του λάκκου, το χειμώνα ο πάγος και η πάχνη λόγο του σκιερού από τα γιγάντια βράχια σημείου πολλές φορές έχει οδηγήσει στην ολίσθηση αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών προς τα πρανή του δρόμου. Επίσης την αποφράδα νύχτα 13/1/2016 ο συγχωριανός μας Ιωάννης Κ. Ζάρρας (Ζιαβρήκας) θα βρεί οδυνηρό θάνατο όταν με το αυτοκίνητο του εξετράπη του δρόμου και πνιγεί εν συνεχεία εντός του λάκκου, εάν λοιπόν τότε υπήρχε μια προστατευτική μπάρα ΔΕΝ θα συντελούσε το συγκεκριμένο δυστύχημα στην περιοχή μας (και επίσης από τότε κανείς αρμόδιος παρά τις αναφορές Πολιτιστικού συλλόγου και κοινότητας δεν έλαβε σοβαρά υπόψιν ώστε να λυθεί το θέμα).

3. Το τρίτο και λιγότερο επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα είναι τα ακάθαρτα νερά που περνάνε από το σημείο του λάκκου. θα μπορούσε άνετα με σωλήνωση τα νερά αυτά να μεταφερθούν στο αποχετευτικό δίκτυο του Κατσικά και από εκεί να οδεύσουν προς το βιολογικό καθαρισμό, μη μολύνοντας έτσι τη λίμνη μας και μην έχοντας τους θερινούς μήνες δυσωδία τα σημεία και τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στο λάκκο της Καστρίτσας. Το εν λόγω θέμα επίσης το έχετε δεσμευτεί προεκλογικά στο έντυπο βιβλίο των δεσμεύσεων σας που αφορά την Καστρίτσα Ιωαννίνων.

Κλείνοντας θέλω να σας ενημερώσω ότι σας αποστέλλω με κάθε σεβασμό ΜΟΝΟ τα 3 ζητήματα που αφορούν την υγεία και ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και όχι ζητήματα γενικής και ουσιαστικής ανάπτυξης του τόπου και της ευρύτερης περιοχής που συζητήσαμε και στο παρελθόν (όπως αξιοποίηση αρχαίας ακρόπολης με φωτισμό και προβολή αυτής προς περαιτέρω έλευση αρχαιολογικού τουρισμού ή ανάδειξη της ιστορικής βυζαντινής Μονής του τιμίου Προδρόμου προς έλευση θρησκευτικού τουρισμού ή ανάδειξη του αθλητικού αναρριχητικού πεδίου της Καστρίτσας του μόνου πεδίου αναρρίχησης εντός του Δήμου μας, καθώς και των φυσικών δασικών πεζοπορικών μονοπατιών του λόφου μας προς έλευση αθλητικού τουρισμού κτλ.)
Γνωρίζοντας καλά λοιπόν σαν καταξιωμένος πανελληνίου φήμης καθηγητής ιατρικής ότι αυτό που ξέρετε να κάνετε καλύτερα απ΄όλα είναι να σώζετε ανθρώπινες ζωές, σας παρακαλώ θερμά πρωτίστως για την επίλυση των άνωθεν 3 κυρίων ζητημάτων της Καστρίτσας που θα διασφαλίσουν σε σημαντικό βαθμό την καθημερινή έλευση οδηγών και περαστικών από το σημείο, καθώς θα σώσουν και το περιβάλλον από περαιτέρω καταστροφή."
Με εκτίμηση Νικόλαος Θ. Πανταζής Πρόεδρος Πολιτιστικού συλλόγου
και κάτοικος Καστρίτσας Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]