Σύλλογος Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι. :Ο «κομματικός» και «δήθεν» συνδικαλιστικός κατήφορος δεν έχει τέλος!!


Σύλλογος Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι. - Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί εν καιρώ πανδημίας και η στάση του Π.Α.ΜΕ.



Για άλλη μια φορά είδαμε τον εκπρόσωπο του Π.Α.ΜΕ. στο Σύλλογο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, να εκφράζει την κομματική του πειθαρχία μπροστά στις κάμερες των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης καταγγέλλοντας τους πάντες και τα πάντα.


Δεν θα τον ακολουθήσουμε σ’ αυτόν, τον μοναχικό του κατήφορο…


Για λόγους επαγγελματικής δεοντολογίας, ως υγειονομικοί υπάλληλοι, αλλά κυρίως ως αξιοπρεπείς και υπεύθυνοι πολίτες, δεν πρόκειται να εκμεταλλευτούμε πολιτικά την πανδημία του κορωνοϊού και την παγκόσμια υγειονομική κρίση που έχει στοιχίσει εκατόμβες νεκρών, για να προβάλουμε – λαϊκίζοντας ανερυθρίαστα – συνδικαλιστικά αιτήματα.


Την ίδια τακτική είχε ακολουθήσει το Π.Α.ΜΕ. και πριν λίγο καιρό, όταν εκμεταλλευόμενο την αγωνία των συναδέλφων Εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας του Νοσοκομείου, προσπάθησε, χωρίς προσχήματα, να αποσπάσει μικρά και πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.


Όταν κοπάσει η πανδημία και ο Τομέας των Υπηρεσιών Υγείας και ιδιαίτερα τα Νοσοκομεία επιστρέψουν σε μια όσο το δυνατόν ομαλότερη λειτουργία, τότε εμείς και θα προβάλουμε και θα διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων Υγειονομικών (όπως την ένταξη τους στα Βαρέα & Ανθυγιεινά) αλλά και θα αποκαλύψουμε τον ρόλο που διαδραμάτισε ο καθένας μας, εν καιρώ κρίσης !!...


Να θυμίσουμε απλά στο Π.Α.ΜΕ. ότι είναι πάγιο το αίτημα για την ένταξη των Υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και αυτό αποτελεί διεκδίκηση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. εδώ και χρόνια. Μάλιστα, πριν λίγους μήνες,  με το υπ’ αριθ. 2769/01-04-2020 έγγραφό της, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, η Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. είχε ζητήσει, εν όψει της αναμενόμενης Νομοθετικής ρύθμισης του Οκτωβρίου, να συμπεριληφθούν στα ΒΑΕ και οι εργαζόμενοι στο Ε.Κ.Α.Β., στα Κέντρα Υγείας και στις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας.


Επίσης να θυμίσουμε και στους «αριστερούς» συνοδοιπόρους του Π.Α.ΜΕ. ότι όταν διεκδικούσαμε το αίτημα αυτό για ένταξη των Υγειονομικών στα Β.Α.Ε., επί αλήστου μνήμης κυβέρνησης του «πρώτη φορά αριστερά», φάγαμε ξύλο και χημικά έξω από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, επί υπουργίας των κυρίων Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου. Όμως τότε το λαλίστατο Π.Α.ΜΕ. ήταν εξαφανισμένο. Να του θυμίσουμε λοιπόν ότι οι αριστεροί και αριστερίζοντες κυβερνώντες μας έστειλαν κατηγορούμενους στο Τμήμα Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας, ως επικίνδυνους για το πολίτευμα της χώρας και προσδιορίστηκαν και εκκρεμούν  δίκες !!


Βέβαια τόσο η στάση του Π.Α.ΜΕ. όσο και των άλλων «συναγωνιστών» συντρόφων του, όπως των ομοϊδεατών του στο Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και στο Νοσοκομείο της Νίκαιας είναι γνωστές.


Το Π.Α.ΜΕ. διαθέτει «επαγγελματίες» συνδικαλιστές υγειονομικούς. Πιο αριστερούς από τους αριστερούς. Και πιο συνδικαλιστές από υγειονομικούς. Κάποιοι από αυτούς είναι τόσο ενεργοί στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, σε σημείο που αναρωτιέται κανείς αν προλαβαίνουν να ασκούν το υγειονομικό τους λειτούργημα στο Νοσοκομείο από το οποίο αμείβονται…


Οι καταγγελίες που ξεστομίζει μύριες… και στο ίδιο πάντα μοτίβο… «Τα Νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς, δεν έχουν νοσηλευτές, δεν έχουν κλίνες, δεν έχουν μάσκες, δεν έχουν φάρμακα, δεν έχουν στολές. Μόνο ασθενείς έχουν»...


Όμως εμείς θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα … Τώρα δεν προτιθέμεθα να εκμεταλλευτούμε τον πόνο και την αγωνία των πολιτών και των εργαζομένων, εν μέσω πανδημίας.


Λίγη υπομονή !!...


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου


 


 


Ο Πρόεδρος


 


 


 


Γεώργιος Φλούδας



Η Γραμματέας


 


 


 


Γιολάντα Ζήκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]