Κόνιτσα:Χωρίς..σταγόνα νερό εδώ και μέρες στο ακριτικό χωριό Αγία Βαρβάρα!

 


Σε απόγνωση βρίσκονται από τις 4 Σεπτεμβρίου οι   21 μόλις κάτοικοι του ακριτικού χωριού Αγία Βαρβάρα  του Δήμου Κόνιτσας κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα  αφού δεν έχουν νερό στις βρύσες των σπιτιών τους  εξαιτίας μιας βλάβης ,  με αποτέλεσμα  η δεξαμενή του χωριού να μην  γεμίζει με νερό αφού ο κεντρικός αγωγός που  την τροφοδοτεί  κάπου φέρεται να έχει  σπάσει.

Σημειώνεται ότι ο κεντρικός αγωγός στο χωριό είναι ένας σωλήνας περίπου 1,5 χιλιομέτρου όπου φέρνει το νερό στο χωριό από πηγή δική τους.

Ο Δήμαρχος  ενημερώθηκε και έστειλε συνεργείο όμως  η βλάβη  παραμένει . Ο ίδιος δηλώνει ότι το χωριό έχει νερό  οι λιγοστοί   όμως κάτοικοι (21 άτομα εκ των οποίων οι περισσότεροι ηλικιωμένοι και 2 παιδάκια), δηλώνουν ότι  εξακολουθούν να μην έχουν σταγόνα νερό ...

Το epirus-tv-news.gr επικοινώνησε  τηλεφωνικά με δύο κατοίκους του χωριού τον κ.Κώστα από τον κάτω μαχαλά και την κ.Τασία από τον πάνω μαχαλά .

Και οι δύο   απελπισμένοι  αφού εδώ και τόσες μέρες χωρίς νερό  αδυνατούν να κάνουν ακόμα και  τα απολύτως απαραίτητα  ...


Κάτοικος Αγίας Βαρβάρας:" Απευθύνουμε έκκληση στον Δήμο να στείλει τεχνικό προσωπικό για να αποκατασταθεί  η βλάβη και τελειώσει επιτέλους το μαρτύριό μας"

"Ενημερώσαμε τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο και ήρθε στο χωριό μας ένα  άτομο  που όπως αποδεικνύεται ήταν αναρμόδιο για την επισκευή της βλάβης αφού εμείς στις βρύσες μας δεν έχουμε σταγόνα νερό .Για τις καθημερινές ανάγκες μας πηγαίνουμε και παίρνουμε νερό με μπετόνια από το ποτάμι .Πόσο όμως θα αντέξουμε να το κάνουμε αυτό .Είμαστε ηλικιωμένοι άνθρωποι .Δεν έχουμε νερό ούτε για να πλυθούμε."σημείωσε ο κ.Κώστας ενώ ερωτηθείς για το αν έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν ανάλογο πρόβλημα στο χωριό τους απάντησε θετικά ,τονίζοντας ωστόσο πως τότε η βλάβη είχε αποκατασταθεί πολύ συντομότερα και η ταλαιπωρία τους ήταν πολύ μικρότερη .

"Απευθύνουμε έκκληση στον Δήμο να στείλει τεχνικό προσωπικό για να αποκατασταθεί  η βλάβη και τελειώσει επιτέλους το μαρτύριό μας " τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Κώστας .

Κάτοικος Αγίας Βαρβάρας:"Είμαστε διψασμένοι και ξεχασμένοι "

Το ίδιο απεγνωσμένη και η κ.Τασία για την οποία μάλιστα το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς ο σύζυγός της αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και παρά την κατάστασή του  τη βοηθά  και πηγαίνει μαζί της στο ποτάμι για να την βοηθήσει να κουβαλήσουν νερό με μπετόνια παρόλο που η κατάστασή της υγείας του δεν του επιτρέπει να σηκώνει βάρος .

"Το πρόβλημα με το νερό παρουσιάστηκε στις 4 του Σεπτέμβρη .Την επόμενη μέρα ενημερώθηκε ο Δήμος .Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις ήρθε στο  χωριό μας ένα άτομο αναρμόδιο για την αποκατάσταση της βλάβης αφού το πρόβλημα δεν διορθώθηκε και εμείς   εξακολουθούμε να είμαστε διψασμένοι και ...ξεχασμένοι .Πηγαίνουμε στο ποτάμι να πάρουμε νερό αλλά πόσο νερό να κουβαλήσεις ...Δεν είναι μια ή δύο μέρες ..Πόση υπομονή να κάνουμε ;Το νερό που φέρνουμε από το ποτάμι το   έχουμε για τα απαραίτητα ,όπως είναι η καθαριότητα της τουαλέτας του σπιτιού . Χθες το βράδυ ζέστανα  νερό με τον βραστήρα για να λουστώ  έπειτα από τόσες μέρες ."ανέφερε  χαρακτηριστικά η κ.Τασία και συνέχισε :"μπορεί να είμαστε  κοντά στα ελληνολβανικά σύνορα αλλά θέλουμε να πιστεύουμε πως ανήκουμε στον Δήμο της Κόνιτσας και όχι στην Αλβανία .Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από τον Δήμαρχο από το αυτονόητο ..Νερό στα σπίτια μας!Γιατί τέτοια αμέλεια ,γιατί μας έχουν ξεχάσει τόσες μέρες ;Πόση υπομονή να κάνουμε; "

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να μετακομίσει  για κάποιο διάστημα στα παιδιά της που διαμένουν σε άλλη περιοχή η κ.Τασία ανέφερε πως  μπορεί να  πέρασε σαν σκέψη από το μυαλό της αλλά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και με τον σύζυγό της να ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου θέλει να αποφύγει την όποια μετακίνηση .

Ας ελπίσουμε στη  άμεση μέριμνα του Δήμου Κόνιτσας που θα βάλει τέλος στο μαρτύριο ..των λιγοστών κατοίκων του ακριτικού αυτού χωριού ...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]