Ο "χάρτης" των Μ.Ε.Θ στην Ήπειρο

 


Tην "χαρτογράφηση" των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε όλη τη χώρα έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ μετά από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε.

Με την πανδημία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στα Νοσοκομεία όλης της χώρας λειτουργούν λειτουργούν 607 κλίνες ΜΕΘ και μπορούν να αναπτυχθούν επιπλέον 28 με την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού. Όπως τονίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας  και  σύμφωνα με τη Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας, εάν δεν ανοίξουν άμεσα κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ και δεν προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό για την στελέχωσή τους, οι λίστες αναμονής το χειμώνα θα είναι πολύ μεγάλες με κορονοϊό, εποχική γρίπη και άλλες παθήσεις.

Στην Ήπειρο, επτά κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν στο Νοσοκομείο της Άρτας. Στο ίδιο νοσοκομείο έχει δημιουργηθεί και μονάδα Covid με τέσσερις κλίνες.

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χατζηκώστα λειτουργούν έξι κλίνες.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων λειτουργεί μία Γενική ΜΕΘ με 14 κλίνες και μία ΜΕΘ covid με 8 κλίνες που μπορεί ωστόσο να επεκταθεί.Υπάρχει και μία Γενική ΜΑΦ με 8 κλίνες. Επίσης σε λειτουργία τέθηκε από την έναρξη της πανδημίας και η Μονάδα Λοιμωδών.

Στο Νοσοκομείο Φιλιατών υπάρχει μία Γενική ΜΑΦ –Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας- με έξι κλίνες που όμως δεν έχει λειτουργήσει. ΜΕΘ δεν υπάρχει.

Τέλος στο Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν υπάρχει γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Λειτουργεί μία ΜΑΦ μόνο για τις ανάγκες της Χειρουργικής Κλινικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]