ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σχόλιο της Τ.Ε. Ιωαννίνων του ΚΚΕ στη δήλωση του Δημάρχου Ιωαννιτών, Ελισάφ Μωυσή

Ο δήμαρχος Ελισάφ Μωυσής, με αφορμή την αύξηση κρoυσμάτωνCovid-19 στην περιοχή μας, το μόνο που ένιωσε ανάγκη να κάνει από τη θέση ευθύνης που έχει, είναι να τοποθετηθεί άλλη μία φορά στην ίδια ρότα με την απαράδεκτη και ανεύθυνη λογική της κυβέρνησης «τα δικά σας- δικά μας και τα δικά μας μόνο δικά μας»! Δηλαδή, σε ό,τι «χτίστηκε» όλη αυτή την περίοδο το «χτίσαμε» δήθεν μαζί, ενώ ό,τι δεν τηρείται είναι μόνο δικό μας! 

Ας τελειώνουμε με αυτή την καραμέλα επιτέλους! Ο χρόνος που κερδήθηκε από την αρχή της πανδημίας, κερδήθηκεεξαιτίας της υπευθυνότητας των εργαζόμενων, των νέων, του λαού που τήρησαν στο έπακρο τα μέτρα που αφορούσαν την ατομική ευθύνη του καθενός μας! Και αυτός ο χρόνος γίνεται καπνός εξαιτίας της ανευθυνότητας της κυβέρνησης, των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών! Ας μας πει ο κ. Δήμαρχος, πως ακριβώς αξιοποίησε αυτόν τον χρόνο για να πάρει μέτρα μπροστά στο δεύτερο κύμα πανδημίας που ήταν γνωστό ότι θα χτυπήσει τη χώρα;

Δεν είδαμε καμία πίεση σε κυβέρνηση, καμία δήλωση έκκλησης σε κυβέρνηση, ώστε να καλύψει τα κενά σε έμψυχο δυναμικό και σε υλικά στα νοσοκομεία του Νομού, στα ιατρικά κέντρα, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Δεν είδαμε καμία αγωνία για τους μεγάλους χώρους δουλειάς, καμία δήλωση έκκλησης στους μεγάλους ομίλους που δρουν στο Νομό μας, ώστε να τηρούν τα μέτρα για τη μετακίνηση των εργαζομένων τους, να κάνουν συχνά τεστ στους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, να δίνονται άδειες μετ’ αποδοχών σε ευπαθείς ομάδες, να αραιώσουν το προσωπικό ανά βάρδια για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. 

Δεν είδαμε να μπαίνει μπροστά ώστε να αυξηθούν τα δρομολόγια αστικής συγκοινωνίας και να μην κυκλοφορούμε σαν σαρδέλες, να γίνονται απολυμάνσεις μετά από κάθε δρομολόγιο, να γίνονται τεστ σε οδηγούς. 

Δεν είδαμε να ανησυχεί όλο το καλοκαίρι για την κατάσταση των σχολείων και των αιθουσών για το που θα κάνουν μάθημα τα παιδιά μας εν μέσω πανδημίας. Και φυσικά δεν είδαμε να κάνει καμία έκκληση για χρηματοδότηση τέτοια ώστε να γίνουν απολυμάνσεις σε κτίρια και άιθουσες, να κριθούν ακατάλληλες αίθουσες χωρίς παράθυρα και υπόγειες, να υπάρχει πάνω από μία καθαρίστρια ανά σχολείο για συνεχείς καθαρισμούς αντί για μία καθαρίστρια σε τρία σχολεία! 

Ο κ. Δήμαρχος, ας πάρει και αυτός την ευθύνη που του αναλογεί, γιατί όλοι οι άλλοι την έχουμε πάρει. Τα αυτονόητα, όπως να κρατάμε αποστάσεις, να φοράμε μάσκες, να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, τα ξέρουμε και τα κάνουμε και μόνοι μας! Δε χρειαζόμαστε κάποιον Δήμαρχο να μας τα πει! 

Ο κ. Δήμαρχος να μας πει από τη θέση ευθύνης του τι έχει κάνει και να κουνήσει το δάχτυλο του εκεί που πρέπει και όχι να κάνει εκκλήσεις στον απλό λαό! 

Και επειδή η δήλωση του τελειώνει με ένα ιδιαίτερα δακρύβρεχτο μήνυμα «θερμών παρακλήσεων» προς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, ας υιοθετήσει τα αιτήματα των μαθητών που είναι σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με σκοπό να σταματήσουν οι καταλήψεις, ας αρχίσει να υλοποιεί ένα- ένα τα αιτήματα που τον αφορούν από τώρα κιόλας! 

Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ξέρουν τι θα πουν στα παιδιά τους και αυτό δεν είναι άλλο από το να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, για την υγεία και τη ζωή τους και αυτό κάνουν! Ο κ. Δήμαρχος ψάχνει να βρει που μεταδίδεται ο κορονοϊόςκαι βρήκε τώρα τις καταλήψεις, αντί να κοιτάξει την ανεπάρκεια και την επικινδυνότητα της πολιτικής που και ο ίδιος ακολουθεί. Ευτυχώς υπάρχουν οι καταλήψεις και οι αγώνες των μαθητών, όπως και όλοι οι αγώνες για την υγεία και τη ζωή μας, γιατί είναι οι μόνοι που μας προστατεύουν ουσιαστικά! 

Ο λαός έχει μάθει πια τι ακολουθεί μετά από δηλώσεις «εκκλήσεων» και «παρακλήσεων». Ο κ. Δήμαρχος, οι υπόλοιπες Αρχές του τόπου μας, να μην τολμήσουν να αξιοποιήσουν την κατάσταση της πανδημίας για να συκοφαντήσουν τους αγώνες μαθητών, φοιτητών, εργατών ή για να παρθούν μέτρα καταστολής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]