Μετά από 25 χρόνια το ΔΙΕΚ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ του Νοσοκομείου Άρτας δεν θα κάνει εγγραφές !

Και εν΄μέσω πανδημίας, πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια λειτουργίας, το
ΔΙΕΚ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ του Νοσοκομείου μας, με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, δεν θα κάνει εγγραφές πρώτου εξαμήνου!
Το ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας του Νοσοκομείου μας, είναι το μοναδικό Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) όχι απλά στο νομό Άρτας, αλλά σε ολόκληρη την περιφέρεια Ηπείρου για αυτή την ειδικότητα, αποτελεί επαγγελματική διέξοδο για εκατοντάδες συμπολίτες μας, παρέχει σοβαρού επιπέδου εκπαίδευση και διαθέτει τεράστια εμπειρία.
Θεωρούμε πρωτοφανή την απόφαση να μην δεχτεί σπουδαστές για πρώτο εξάμηνο ένα Δημόσιο ΙΕΚ. Η απόφαση αυτή δεν σηματοδοτεί απλά το σταδιακό κλείσιμο του, αλλά ουσιαστικά σπρώχνει άμεσα τους ενδιαφερόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Σε μια περίοδο τεράστιας οικονομικής καταστροφής, το Υπουργείο Υγείας κλείνει δημόσιες δομές εκπαίδευσης, προμοτάροντας απροκάλυπτα τα κέρδη των ιδιωτικών ΙΕΚ.
Καταδικάζουμε την απόφαση αυτή, απαιτούμε να παρθεί πίσω άμεσα, απαιτούμε να παραμείνει και να διευρυνθεί η λειτουργία του ΔΙΕΚ και με άλλες ειδικότητες, όπως για παράδειγμα αυτή της εκπαίδευσης πληρωμάτων ασθενοφόρων.
Θα αγωνιστούμε για δημόσια υγεία και παιδεία με όλες μας τις δυνάμεις!

Άρτα, 2/9/2020
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]