Zητούνται εναερίτες -Τεχνικοί τηλεπικοινωνιών

  Η εταιρεία Epirus Elettronica με έδρα τα Ιωάννινα ζητά εναερίτες κινητής τηλεφωνίας -τεχνικούς τηλεπικοινωνιών για έργα στην Ήπειρο και...

Εργ.Κέντρο Άρτας:Στάση εργασίας για τον 18χρονο ντελιβερά που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο

 


Μέχρι και στο θάνατο οδηγεί ο αγώνας για το μεροκάματο σε ένα σύστημα όπου μπαίνουν μπροστά τα κέρδη, ενώ οι ανθρώπινες ζωές δεν μετράνε. Έτσι εχθές το βράδυ, οι εργαζόμενοι της Άρτας πλήρωσαν καινούργιο φόρο αίματος με θύμα αυτή τη φορά ένα παιδί μόλις 18 χρονών που παρασύρθηκε και σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς από διερχόμενο όχημα.  

Οι απαράδεκτοι όροι δουλειάς και αμοιβής που αντιμετωπίζουν οι ντελιβεράδες είναι εδώ! Συνεχίζονται τα 10ωρα, κάτω από μεγάλη πίεση για να "βγει η δουλειά", χωρίς ρεπό μες στη βδομάδα, ενώ την ίδια ώρα το ωρομίσθιο της τάξης των 2 ευρώ - 3 ευρώ και η ανασφάλιστη εργασία έχουν γίνει καθεστώς. Επιπλέον τα μέτρα ασφαλείας είναι ανύπαρκτα, αφού πέρα από τη μεγάλη κούραση λόγω των εξαντλητικών ωραρίων, καλούνται να δουλέψουν ακόμα και μέρες με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

Βασικοί υπεύθυνοι υπάρχουν και έχουν όνομα. Είναι η πολιτική που εφαρμόζεται τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση. Μια πολιτική που επιτρέπει στην εργοδοσία να μην παίρνει κανένα μέτρο προστασίας για τον εργαζόμενο. 

Το θανατηφόρο αυτό "ατύχημα" έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα νεκρό στη μακρά αιματοβαμμένη λίστα των διανομέων που έχουν χάσει τη ζωή τους, στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί.

Κανένας εργαζόμενος στον κλάδο δεν πρέπει να δεχτεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Ως εδώ!

Είναι ώρα κάθε εργαζόμενος να συμπορευτεί στην πάλη για κλαδικές Συμβάσεις στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας, για ΣΣΕ υποχρεωτικές για όλους. Για επαναφορά και διεύρυνση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Επιπλέον για τους διανομείς τα μηχανάκια, ο εξοπλισμός, η συντήρηση και τα έξοδα κίνησης να είναι πληρωμένα από τους εργοδότες τους και όχι από τις δικές τους τσέπες.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 19.οο έως τις 22.οο και  καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για: Πλήρη και σταθερή εργασία. Μειωμένο ωράριο με αποδοχές 8ώρου. Κλαδικές ΣΣΕ με ανάκτηση όλων των απωλειών. Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται και να καλύπτονται από την επιχείρηση και όχι από τις δικές τους τσέπες. Επαναφορά και διεύρυνση των ΒΑΕ και για την ειδικότητα των διανομέων. Κανένας ντελιβεράς στους δρόμους με έντονα καιρικά φαινόμενα. Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να κάνουν κριτήριο την καθημερινότητά τους στη δουλειά, στο σπίτι, γενικότερα στη ζωή τους. Διέξοδος και ελπίδα υπάρχει. Βρίσκεται στον αγώνα. Στην οργάνωση της πάλης για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ποτέ και κανένας εργάτης δεν θα φεύγει με πρόσχημα την «κακιά ώρα». Είναι καιρός να σηκώσουμε το μπόι μας για να βρεί η κακιά ώρα το σύστημα της εκμετάλλευσης, που ζει και αναπνέει με το αίμα των συναδέλφων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]