Την Πέμπτη 1/10 μαθητές-φοιτητές-γονείς-εκπαιδευτικοί στα Γιάννενα στέλνουν ηχηρό μήνυμα!



Πορεία 11.00 από την Ακαδημία!!!

Οι μαθητές όλης της χώρας βρίσκονται σε αγωνιστικό αναβρασμό και αποδεικνύουν με τη στάση τους πως οι λόγοι για τους οποίους κινητοποιούνται είναι σοβαροί! Παρά τη συκοφάντηση, την καταστολή και την τρομοκρατία από την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και τοπικούς παράγοντες δυναμώνουν τον αγώνα τους, ενώνουν τη φωνή τους με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς παλεύοντας για την προστασία της υγείας όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας!

Η Κυβέρνηση έκανε την επιλογή να παρουσιάσει τους μαθητές είτε ως παράνομους είτε ως παράλογους. Θα πάρει την απάντηση που της αρμόζει!!!

Οι φοιτητές έχουμε κοινές αγωνίες και προβλήματα. Οι σπουδές μας εδώ και μήνες είναι κυριολεκτικά στον αέρα, οι σχολές μας παραμένουν κλειστές, η τηλεκπαίδευση ανάγεται σε φάρμακο ‘’για κάθε νόσο’’, ενώ συνεχίζουμε να πληρώνουμε νοίκι χωρίς κανένα μέτρο στήριξης από το κράτος.

Η αγωνιστική φωνή της διεκδίκησης την Πέμπτη 1/10 στα Γιάννενα θα ακουστεί πολύ δυνατά στις 11.00 στην Ακαδημία!

Απαιτούμε:

Να λυθεί το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα. Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα.

Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη.

Προσλήψεις καθηγητών, να καλυφθούν όλα τα κενά.

Επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Με ευθύνη υπουργείου Παιδείας, περιφερειών και δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα.

Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές.

Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Καμία σκέψη για κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

Να εξασφαλιστούν οι όροι για να πραγματοποιηθούν οι σχολικές εκδρομές ή έστω άλλες ψυχαγωγικές- εκπαιδευτικές μαθητικές δραστηριότητες.

Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις καθηγητών και εργαζόμενων στην καθαριότητα ώστε να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια με ολιγάριθμα κλιμάκια.

Επίταξη τώρα χώρων που αξιοποιούν επιχειρηματικά τα Πανεπιστήμια για να καλυφθούν οι ανάγκες αιθουσών διδασκαλίας και εργαστηρίων.

Μέτρα στήριξης της φοιτητικής στέγης με σταθερό μηνιαίο επίδομα για όλους όσους νοικιάζουν σπίτι, ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών.


ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

(Ιατρικής, ΒΕΤ, Ι/Α, Φυσικό)

φωτό αρχείου
Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/10
11πμ στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη Μόρφωση και στην Υγεία είναι δίκαιος! Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας! H μόρφωση και η υγεία των παιδιών είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών, όλοι μαζί διεκδικούμε υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες ώστε να μην ξεπερνάνε τα τμήματα τους 15 μαθητές. Με τις κινητοποιήσεις τους  και τα αιτήματα τους οι μαθητές αναδεικνύουν  όλα τα προβλήματα στην εκπαίδευση, και τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την κατάσταση των σχολείων μας και τη μόρφωση των παιδιών μας.  
    Η κυβέρνηση της ΝΔ με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας έχει καταφέρει μέσα σε λίγες ημέρες τον σχεδόν διπλασιασμό των σχολείων της χώρας που εμφανίζονται κρούσματα. Αντί να πάρει μέτρα για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα απαντά με συκοφάντηση και καταστολή. Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς στέλνει την Αστυνομία, αντί να προσλάβει καθαρίστριες στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις.
    Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλούμε όλους τους εργαζόμενους  να βρεθούμε κοντά στους μαθητές, να μπούμε απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, να υπερασπιστούμε το δίκαιο αγώνα των μαθητών.
Απαιτούμε μαζί με τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς:
Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]