Πέτσας:Μικρή πτώση για τον δείκτη Rt Kάθε νέο κρούσμα δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε πάνω από 1 επαφή

Κάτω από το 1 έχει πέσει ο δείκτης Rt   της πανδημίας όπως ανέφερε νωρίτερα κατά  την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
"Στην  προηγούμενη  έκθεση προόδου του παρατηρητηρίου για τον κορωνοϊό που αφορούσε το διάστημα 5 έως 20 Αυγούστου αναφερόταν ότι εκτιμάται πως ο δείκτης Rt βρίσκεται σε τιμή πάνω από τη μονάδα.Στην έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα και αφορά το διάστημα 20 έως 26 Αυγούστου γίνεται εκτίμηση ότι το Rt έχει εμφανίσει μικρή πτώση στο 0,85.
Σημειώνεται ότι επιδημιολογικά μια συγκράτηση του δείκτη Rt κάτω από το 1 ισοδυναμεί με περιορισμό της επιδημίας καθότι κάθε νέο κρούσμα δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε πάνω από 1 επαφή.
Επίσης στη σημερινή έκθεση καταγράφεται ότι το πλήθος των ασθενών στις ΜΕΘ αυξήθηκε σε 31 από 23,4.Παρά την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία η Ελλάδα εξακολουθεί να εμφανίζει καλύτερη εικόνα από τις περισσότερες άλλες χώρες.Στον δείκτη θανάτων λόγω κορωνοϊού ανά 1 εκ.κατοίκους βρίσκεται 113η θέση παγκοσμίως με 23 θανάτους ανά 1 εκ .κατοίκους όταν ο μέσος όρος παγκοσμίως 105,7 θάνατοι αντιστοίχως.
Ωστόσο ο μεγάλος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων και η διατήρηση του RT κοντά στη μονάδα σευνεχίζουν να απαιτούν αυξημένη επαγρύπνηση .Ο ιός είναι ανάμεσά μας και είναι χρέος όλων να ακολουθούμε πιστά τις συστάσεις των ειδικών."ανέφερε ο κ.Πέτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]