ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Γαργαλιάνος στο MEGA: Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από τις μάσκες

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, αναφορικά με το πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων με μάσκες.

«Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα η υφασμάτινη μάσκα είναι ασφαλής για τα παιδιά πάνω από τριών ετών. Τα παιδιά σε ποσοστό 98-99% δεν κινδυνεύουν από τις μάσκες, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις. Ωστόσο, κανείς δεν λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει διδασκαλία για τη σωστή χρήση μάσκας. Η σωστή προετοιμασία έχει μεγάλη σημασία», σημείωσε ο κ. Γαργαλιάνος.

«Η διαδικασία εκμάθησης του παιδιού στη μάσκα πρέπει να έχει πολλές προσεγγίσεις. Οι εκπαιδευτικοί, αφίσες, βίντεο και τηλεοπτικά σποτς θα δώσουν μια ευκαιρία στα παιδιά να εκπαιδευτούν. Στις μικρότερες ηλικίες, στο νηπιαγωγείο, την Α’, Β’, Γ’ δημοτικού, δεν θα πούμε από την πρώτη μέρα ότι είστε έτοιμοι να φορέσετε μάσκα. Το πλέγμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης θα “τρέχει” παράλληλα, και υπολογίζουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα τα παιδιά θα εκπαιδευτούν και θα τα καταφέρουν μια χαρά. Πιο πιθανό είναι να αντιδράσουν τα παιδιά του λυκείου», πρόσθεσε.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι αν όλα πάνε καλά, του χρόνου θα ζήσουμε μια διαφορετική κατάσταση. Νομίζω ότι, ειδικά στους νέους, πρέπει να πούμε ότι έξι μήνες είναι αυτοί, πάμε όλοι μαζί, θα το ξεπεράσουμε», συνέχισε ο ίδιος.

Σχετικά με το πότε θα είμαστε στο σημείο που θα μπορούν τα παιδιά να μη φορούν μάσκες στα σχολεία, και αν αυτό θα γίνει όταν αρχίσει να προχωράει ο εμβολιασμός, ο κ. Γαργαλιάνος είπε ότι «αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο. Μπορεί να γίνει και αν έχουμε διαφορετική κινητικότητα του ιού. Όλες αυτές οι αποφάσεις είναι σύμφωνες με την εικόνα που έχουμε τώρα. Αν τα πράγματα αλλάξουν προς το χειρότερο, θα αλλάξουν και οι αποφάσεις. Σημασία έχει να είμαστε έτοιμοι, και εμείς και η πολιτεία, ώστε να αντιδρά όσο γίνεται ακαριαία. Πρέπει να προλαμβάνουμε και να μην θεραπεύουμε μετά».

megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]