ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Cοvid-19:Υποχρεωτικό το τεστ για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στην Κύπρο

Από την κατηγορία Α΄στην κατηγορία Β΄πέφτει η Ελλάδα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας  που δημοσιεύει το sigmalive.gr,μετά από αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες από ταξιδιώτες που επέστρεψαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι, μετά από αξιολόγηση, η Ελλάδα κατατάσσεται στην Κατηγορία Β, με ισχύ από τις 6 Αυγούστου 2020.Για σκοπούς διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας και εποπτείας της επιδημιολογικής εικόνας, πέραν από τους αυξημένους ελέγχους που διενεργούνται σε πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνονται από σήμερα μέχρι και τις 6 Αυγούστου οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί μέλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως οι Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και οι νόμιμα διαμένοντες στην Δημοκρατία, έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν την μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.


Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν Πιστοποιητικό που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της Κατηγορίας Β.

Τονίζεται, επιπλέον, ότι απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν την αναχώρηση της πτήσης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]