ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Όλες οι εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου

Θερινό Σινεμά
Δευτέρα 24 Αυγούστου, 21:30
Μακριά Από το Πλήθος
Far From the Madding Crowd σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ  
Αύλειος Χώρος Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής»
Είσοδος ελεύθερη

Την ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ  Μακριά Από το Πλήθος (Far From the Madding Crowd, 2015,  Διάρκεια: 119')  με του: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Ματίας Σένερτς, Μάικλ Σιν, Τζούνο Τεμπλ προβάλλει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020 και ώρα 21:30, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής».
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα του Τόμας Χάρντι, το «Μακριά από το Πλήθος» είναι η ιστορία της Μπάθσιμπα Έβερντιν (Κάρεϊ Μάλιγκαν), μιας ανεξάρτητης και δυναμικής νεαρής γυναίκας που κληρονομεί τη φάρμα του θείου της. Οικονομικά αυτόνομη (κάτι το σπάνιο στη βικτωριανή εποχή), όμορφη και πεισματάρα, η Μπάθσιμπα προσελκύει τρεις πολύ διαφορετικούς αλλά αποφασισμένους μνηστήρες: τον Γκάμπριελ Όουκ (Ματίας Σένερτς), έναν βοσκό μαγεμένο από την ισχυρογνωμοσύνη της, τον Φρανκ Τρόι (Τομ Στέριτζ), έναν όμορφο και απερίσκεπτο λοχία, και τον Ουίλιαμ Μπόλντγουντ (Μάικλ Σιν), έναν ευκατάστατο και ώριμο εργένη.
https://www.youtube.com/watch?v=gyp1iw2GGOo


Παράσταση Θεάτρου Κούκλας «Ο μωβ κούκος»


Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και η Κουκλοθεατρική Σκηνή του Εργαστηρίου Τέχνης και Εκπαίδευσης Βυσσινόκηπος παρουσιάζουν την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, στη Πλατεία Χατζή, στους Αμπελόκηπους -σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Καλλιθέα Ιωαννίνων»- και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής», την παράσταση Θεάτρου Κούκλας «Ο μωβ κούκος».

Ώρα έναρξης: 20:30. Είσοδος ελεύθερη με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους άνω των 3 ετών. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικες και θα γίνεται καταγραφή των ενήλικων θεατών. Επισημαίνεται ότι απαγορεύονται οι όρθιοι θεατές.

«Ο Μωβ Κούκος»
Σύλληψη / σκηνοθεσία: Εβίτα Αγγέλη
Επιμέλεια κειμένου: Γιάννα Νότη
Μουσική σύνθεση: Ειρήνη Αγγέλη, Santiago Noriega
Σκηνικά: Μάλα Αργυροπούλου
Ειδικές κατασκευές & κουστούμια: Βυσσινόκηπος
Φωτογραφίες: Βαγγέλης  Ζήκος
Βίντεο: Άκης Φωτίου
Αφίσα: Ratoon Buro
Παίζουν: Εβίτα Αγγέλη- Γιάννα Νότη
Φώτα & ήχος: Θοδωρής Τσώλης
Μια παράσταση για την αξία της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Λίγα λόγια για το έργο:
 Ο Τζίμης, ο μωβ κούκος, έχει χτίσει τη φωλιά του πάνω από το σπίτι του παππού. Ο παππούς είναι ξεχασιάρης,  όμως πάντα θυμάται να διαβάσει την εφημερίδα του και να ταΐσει τον Τζίμη.

Ένα πρωινό ο παππούς βρίσκει τη φωλιά γκρεμισμένη..
Ο Τζίμης άφαντος...
Ο Λαγουδένιος τον ψάχνει παντού...
Μετά από ένα δύσκολο ταξίδι ο Τζίμης βρίσκει αγάπη και φιλοξενία σε ένα άλλο μέρος, το Μπουφοχώρι.

Στην παράσταση παίζουν 7 κούκλες ( άμεσου χειρισμού, muppet, σώματος, μαρότες και γαντόκουκλες)

Διάρκεια : 50'

Κατάλληλη για παιδιά από 3 ετών.

ΒΡΑΔΙΑ NUEVO FLAMENCO ΜΕ ΤΟΥΣ CAJA SECRETA

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 και ώρα 21:00, στον Αύλειο Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» μια βραδιά Nuevo Flamenco με τους CAJA SECRETA
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Σας υπενθυμίζουμε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και από τους θεατές και ότι απαγορεύεται να παρακολουθείτε την εκδήλωση όρθιοι.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν: 
Θωμάς Νάτσης, κιθάρα - σύνθεση
Νιόβη Μπένου, χορός
Μελίνα Ατρείδου, τραγούδι
Λυδία Κοκόρια, φλάουτο
Παύλος Σπυρόπουλος, κοντραμπάσο
Γιώργος Ξανθόπουλος, κρουστά

Οι Caja Secreta με την πρωτοτυπία και την ιδιαιτερότητά τους στη σύνθεση, στο χορό και στο τραγούδι  έχουν αναγνωριστεί ως ένας από τους  κυριότερους εκπροσώπους του Nuevo Flamenco στην Ελλάδα. 
Έχουν εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Ρόδου, στο Φεστιβάλ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης καθώς και σε πλήθος Φεστιβάλ και Θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Έχουν συνεργαστεί με το Υπουργείο Πολιτισμού ενώ για το 2016-2017 έχουν διακριθεί, ως ένα από τα ''αγαπημένα'' μουσικά σχήματα  της ΕΡΤ.
Έχουν κυκλοφορήσει 2 δισκογραφικές δουλειές το Primero (2012) και το Partir (2018, που βασίζεται σε πρωτότυπες μελοποιήσεις ποιημάτων του F.G. Lorca και της Gertrudis Gomez de Avellaneda) ενώ παράλληλα έχουν εμφανιστεί σε ειδικά αφιερώματα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.  
Οι παραστάσεις τους έρχονται να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ακροατές σε ένα μυσταγωγικό ταξίδι στον κόσμο του Flamenco. Το “μυστικό κουτί”(Caja Secreta) σας περιμένει να το ανοίξετε.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ
Federico Garcia Lorca
με την ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ, τραγούδι, το ΜΑΝOΛΗ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ, κιθάρα-ενορχήστρωση και το και το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ «L'ANIMA» + κοντραμπάσο

To Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 και ώρα 21:00, στο Υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ., μια μουσική βραδιά με έργα του Federico Garcia Lorca με την ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ, τραγούδι, το ΜΑΝOΛΗ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ, κιθάρα-ενορχήστρωση και το και το ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ «L'ANIMA» + κοντραμπάσο.

Γενική είσοδος: 8€. 
Υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας και από τους θεατές και ότι απαγορεύεται να παρακολουθείτε όρθιοι την εκδήλωση.

Εισιτήρια προπωλούνται στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης, Κουμπλομάτης και Χαρτέξ, στο Πνευματικό Κέντρο (11-2 το πρωί) και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου. 

Η  σπουδαία ερμηνεύτρια Καλλιόπη Βέττα και  ο συνθέτης και κιθαριστής Μανόλης Ανδρουλιδάκης συμπράττουν και παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Το δέντρο F. G. Lorca».
Στη συναυλία θα ακουστεί ολόκληρο το έργο "Romancero Gitano" σε μουσική του Μ. Θεοδωράκη (μετάφραση Οδ. Ελύτη), τραγούδια από τον κύκλο “Αχ, έρωτα!” σε μουσική του Χρ. Λεοντή (μετάφραση Λ. Παπαδόπουλου) και δύο τραγούδια σε μουσική του ίδιου του Λόρκα. Ανάμεσα τους, το ομώνυμο έργο "Un árbol llamado Lorca" σε μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ποίηση του Χιλιανού ποιητή Jaime Svart.
Θα συμπράξει το κουαρτέτο εγχόρδων “L’ Anima” (Στέλλα Τσάνη – βιολί, Μπρουνίλντα Ευγενία Μάλο – βιολί, Franc Paulin Shestani – βιόλα, Λευκή Κολοβού – βιολοντσέλλο) και η Σουέλα Σέχου (κοντραμπάσο).
Η φωνητική αρτιότητα της Καλλιόπης Βέττα και η υψηλού επιπέδου κιθαριστική δεξιοτεχνία του Μανόλη Ανδρουλιδάκη, πάνω στην οποία στηρίζεται η ενορχήστρωση για Quinteto εγχόρδων, υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την τέχνη του ποιητή προσφέροντας στον ακροατή τους γλυκόπικρους καρπούς από "Το δέντρο F. G. Lorca". 
Μια μουσική παράσταση που αναδεικνύει το ύφος, το χρώμα,  τον πλούτο και το διεθνή χαρακτήρα της ελληνικής μουσικής μέσα από τα ποιήματα του ποιητή, το έργο του οποίου είναι αυτό με τις περισσότερες μεταφράσεις, προσαρμογές και διασκευές στην ελληνική γλώσσα. 
Το έργο, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκε στις 17/1/2019 με μεγάλη επιτυχία στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας” με τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό την διεύθυνση του Πέτρου Καρπαθάκη. 




ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΤΣΗ

To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών ολοκληρώνει τις εμφανίσεις της Λαϊκής Ορχήστρας του για το καλοκαίρι του 2020, το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020, στο Πάρκο Λακκωμάτων. Η Λαϊκή μας Ορχήστρα θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στο Δήμο Μούτση. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λακκωμάτων. Ώρα έναρξης: 21:00 

Συμμετέχουν:
Γιάννης Σταύρου, τραγούδι
Χαρά Καλπακίδου, τραγούδι 
Νίκος Παππάς, μπουζούκι 
Δημήτρης Σταύρου, μπουζούκι 
Γιάννης Μάνος, κιθάρα 
Απόστολος Παπαπέτρος, μπάσο 
Κώστας Γκλίναβος, τύμπανα 
Αναστασία Σταύρου, πιάνο - επιμέλεια ενορχήστρωσης 

Η είσοδος είναι ελεύθερη με υποχρεωτική χρήση μάσκας για το κοινό και καταγραφή των θεατών. Επισημαίνεται ότι απαγορεύονται οι όρθιοι θεατές.  

Δήμος Μούτσης 
Γεννήθηκε στις 2 Αυγούστου 1938 στον Πειραιά. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Ωδείο Αθηνών σε ηλικία 7 ετών. 
Το πρώτο τραγούδι του ήταν το «Βρέχει ο Θεός» σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, το οποίο ερμήνευσε ο Σταμάτης Κόκοτας. 
Μελοποίησε στίχους των Ν. Γκάτσου, Μ. Ελευθερίου, Γ. Λογοθέτη, Β. Τσιμπούλη, Πυθαγόρα, Β. Ανδρεόπουλου, Λ. Παπαδόπουλου, Γ. Στεφάνου, Γ. Λογοθέτη, Κ. Καβάφη, Γ. Σεφέρη, Κ. Καρυωτάκη, Γ. Ρίτσου, Γ. Σκούρτη, Κ. Τριπολίτη. 
Συνεργάστηκε με τους Β. Μοσχολιού, τον Γρ. Μπιθικώτση, τον Μ. Μητσιά, την Δ. Γαλάνη, τον Δ. Μητροπάνο, την Π. Σαλπέα, την Α. Πρωτοψάλτη, την Σ. Μπέλλου, τον Λ. Κηλαηδόνη, τη Ν. Μούσχουρη, κ.ά. 
Επίσης μελοποίησε δικούς του στοίχους και έγραψε μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. 
http://dimosmoutsis.gr/
ΜΙΚΡΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ:
«Ταξιδιώτης του παντός», μ’ «ένα χαμόγελο», «πήρε το μεγάλο δρόμο»… 
Το «δρομολόγιό» του ξεκινάει «στην Ελευσίνα μια φορά», «κάποιο καλοκαίρι» με τη «σούστα να πηγαίνει μπροστά» και περνώντας από «στροφές» φτάνει στον «συνοικισμό». 
Μιλάει για την «Εργατική συμφωνία», τις «Μαρτυρίες», την «Τετραλογία»…
«Τι κι αν ο αγέρας φυσά» ….. 
Περπατάει «στου Προφήτη Ηλία τα σοκάκια», συναντάει την «Πειραιώτισσα», φτάνει «στους μπαξέδες και στους ταρσανάδες» με «άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε» καραβάκια, έχοντας συντροφιά την «Ερηνούλα» του, παίζοντάς της «ένα γιουκαλίλι». 
«Οδοιπόρος στο Άγιον Όρος» με συντροφιά του τον «Άγιο Φεβρουάριο», στέκεται μπροστά στην «πόρτα του παράδεισου» και παίζοντας «μια φυσαρμόνικα που κλαίει» αναρωτιέται: 
«Πού πήγαν οι ώρες, που πήγαν οι μέρες, που πήγαν τα χρόνια; Σε λίγο νυχτώνει, στους άχαρους δρόμους θ’ ανάψουν τα φώτα κι ανθρώποι μονάχοι στην κόλαση ετούτη θα γίνουν λαμπάδα. Πώς τα ’κανες έτσι τα μαύρα παιδιά σου, Ελλάδα, Ελλάδα». 
«Σαν τον Τσε Γκεβάρα με μια κιθάρα», μ’ ένα «γουόκμαν» και διαφωνώντας με τον «κύριο Τζαφόλια» «τα βάσανα του κόσμου τραγουδά». 
«Να» λοιπόν το «Ενέχυρο» που έβαλε στον πολιτισμό μας με την ευγένειά του και την καταπληκτική μουσική παρακαταθήκη, θυμίζοντάς μας «μ’ ένα παράπονο» πως «είχαμε περηφάνια».

Τα ντοκιμαντέρ με θέμα τη μετανάστευση θα προβληθούν τους προσεχείς μήνες και εντός του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και το Κουκλοθέατρο "Ο μωβ κούκος", στους Αμπελόκηπους.
Συνοψίζοντας το ημερολόγιο εκδηλώσεων για την εβδομάδα 24-31/8 έχει ως εξής: 


Δευτέρα 24, θερινό σινεμά. Μακριά από το πλήθος σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντεμπεργκ (Αυλή Πολιτιστικού Πολυχώρου "Δ. Χατζής")

Τρίτη 25, βραδιά Νουέβο Φλαμένκο με τους Κάχα Σεκρέτα, (Αυλή Πολιτιστικού Πολυχώρου "Δ. Χατζής")

Πέμπτη 27 προβολή της ταινίας Μία μέρα ένας έρωτας του Φρ. Φ. Κόπολα, (Αυλή Πολιτιστικού Πολυχώρου "Δ. Χατζής")

Παρασκευή 28 κουκλοθέατρο "Ο μωβ κούκος" με το Βυσσινόκηπο, (Αυλή Πολιτιστικού Πολυχώρου "Δ. Χατζής")

Σάββατο 29, η Λαϊκή Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου στα Λακκώματα και

Κυριακή 30 Αυγούστου, στο Υπαίθριο Θέατρο Ε.Η.Μ η Καλλιόπη Βέττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]