ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Τη δημιουργία «Πάρκου Ευεργετών» προτείνει η βουλευτής Μαρία Κεφάλα


Με επιστολή που απέστειλε στο Διοικητικό Συμβούλιο Ιωαννίνων η βουλευτής Μαρία Κεφάλα ζητά τη δημιουργία "Πάρκου Ευεργετών".
Η κ.Κεφάλα στην επιστολή της αναφέρει :

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στους Λόγιους και Ευεργέτες και σε συνέχεια των συζητήσεων που κάνουμε τους τελευταίους μήνες, σας αποστέλλω τη σημερινή επιστολή.

Κύριε Δήμαρχε,

Η Ήπειρος υπήρξε γενέτειρα ορισμένων από τους σημαντικότερους Εθνικούς Ευεργέτες της νεότερης Ελλάδας. Οι πλούσιες δωρεές τους υπήρξαν καταλυτικές για τη μόρφωση, τον πολιτισμό, τη διαπαιδαγώγηση, την απελευθέρωση της Ελλάδας και την κοινωνικοοικονομική της ανόρθωση.

Η συνεισφορά τους στην πατρίδα, τεράστια, και στην πόλη μας το ίδιο. Οι δωρεές και τα κληροδοτήματά τους μας  ωφέλησαν, ως Γιαννιώτες και ως Ηπειρώτες, τα μέγιστα και εξακολουθούν να το κάνουν.

Οι Εθνικοί μας Ευεργέτες έχουν υπογράψει την ιστορική ταυτότητα των Ιωαννίνων. Αυτήν την ταυτότητα, οφείλουμε να την αναδείξουμε και να την προβάλουμε στον υπόλοιπο κόσμο, οριοθετώντας ως ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της περιοχής μας αυτό της γενέτειρας των περισσοτέρων Εθνικών Ευεργετών.
Γι’ αυτό και σας προτείνω, ο Δήμος να προχωρήσει και στη δημιουργία ενός «Πάρκου Ευεργετών», σε τοποθεσία που θα επιλεγεί και θα αποτυπώνει την αξία της αποδιδόμενης τιμής. Στο εν λόγω πάρκο να τοποθετηθούν οι προτομές όλων των Ηπειρωτών Ευεργετών με σύντομα στοιχεία για τη ζωή και τη δράση τους. Το πάρκο αυτό να είναι επισκέψιμο από σχολεία και πολίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αναδεικνύοντας τη μεγάλη τους προσφορά προς την Ήπειροκαι την Ελλάδα.
Να αποτελέσει ένα τουριστικό αλλά και εκπαιδευτικό κέντρο. Ένα σημείο αναφοράς για την πόλη, όχι μόνο μία ημέρα το χρόνο που τιμούμε τους Εθνικούς Ευεργέτες, αλλά αενάως, ώστε οι νεότερες γενιές να μάθουν την ιστορία αυτών των ανθρώπων που κατάγονταν από τον τόπο μας, οι επισκέπτες να γνωρίσουν την ταυτότητά του και οι τιμώμενοι να αφήσουν το αποτύπωμά τους χαραγμένο και αναλλοίωτο στο πέρασμα των καιρών. Τα Γιάννενα μπορούν  να καθιερωθούν ως η πόλη των Ευεργετών για όλον τον κόσμο, ντόπιο και ξένο, νέους και μεγάλους.

Η σύμπραξη του δήμου, των επιστημονικών φορέων της πόλης, των Ιδρυμάτων που μας κληροδότησαν και όλων ημών μπορούν να φέρουν ένα αποτέλεσμα που θα ξεπερνά κάθε προσδοκία.

Δια της παρούσης πέρα της πρότασης για δημιουργία «Πάρκου Ευεργετών»  θέτω και τον εαυτό μου στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενέργεια κρίνετε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμη προς την ευόδωση των προαναφερθέντων.

Με τιμή,




Μαρία -Αλεξάνδρα Κεφάλα
Βουλευτής Ιωαννίνων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]