3 τμήματα του Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Βελλάς

Από την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και το Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι από τις 20 Αυγούστου 2020 υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως η απόφαση για την λειτουργία τριών τμημάτων του Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Βελλάς.
Η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων φρόντισε για την διαμόρφωση και δημιουργία 10 μεγάλων αιθουσών διδασκαλίας σε χώρους της Ιεράς Μονής Βελλάς, που δεν χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα, ενώ το Δ.ΙΕΚ φρόντισε για την διάθεση του αναγκαίου εξοπλισμού για την ομαλή λειτουργία των ως άνω αιθουσών και τμημάτων.
Αναλυτικά, η Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ως εξής:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Τη λειτουργία τμημάτων του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) Ιωαννίνων στις υποδομές των εγκαταστάσεων της Ιεράς Μονής Βελλάς της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, με ειδικότητες πρωτογενούς τομέα, συμπληρωματικά προς τις ειδικότητες οι οποίες προσφέρονται από το Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων ως εξής:
1. Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος
2. Τεχνικός Μελισσοκομίας
3. Τεχνικός Αμπελουργίας - Οινολογίας

Οι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων στις ως άνω ειδικότητες θα μπορούν να πραγματοποιούν την πρακτική τους εξάσκηση στις ίδιες δομές της Ιεράς Μονής Βελλάς και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων ή και αλλού.
Επιπροσθέτως, η Περιφέρεια Ηπείρου θα εξασφαλίσει την δωρεάν μετακίνηση των σπουδαστών από και προς τα Ιωάννινα.
Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικώς με την λειτουργία των τμημάτων του Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Βελλάς καθώς και για τη διαδικασία εγγραφής στα ως άνω τμήματα θα ακολουθήσουν ειδικότερες ανακοινώσεις από το Δ.ΙΕΚ Ιωαννίνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]